Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loooooooooooooooooo

czy ktos z was jest egoista

Polecane posty

Gość loooooooooooooooooo

tzn. patrzy przede wszystkim na to żeby jemu było dobrze? Nie chodzi o dochodzenie po trupach do celu, ale dbanie o własne interesy. Ja jestem chyba za dobra i dlatego jestem wykorzystywana.

Gość niechcąca nigdy
tu na kafe stwierdzili co niektórzy ze ja jestem egoiską bo nie chcę miec dzieci mimo ze mam męża...

Każdy jest czasami egoistą... problem tylko jak często i w jakim stopniu...

Każdy jest egoistą na swój sposób.

Gość loooooooooooooooooo
wiem wiem, że każdy jest w pewnym sensie egoistą, ale znam osoby, które same nie zjedzą, nie odpoczną, nic dla siebie nie rzobią, a zrobia dla kogoś innego. Zastamnawiam się czy egoistą nie żyje się lepiej, czy warto być dobrym, bo jak jesteś dobry to inni to wykorzystują, a jak na kogoś nawrzeszczysz :) to od razu robi się miły.

Gość gdgfdfs
zapoznanie się z poniższą stronką świadczy o altruizmie:) ,dlaczego? -ponieważ jest sposób jak ustawić pajacyka ,jako stronę startową:) http://chomikuj.pl/MEGA_FREE_TRANSFER

Gość loooooooooooooooooo
ale mi nie chodzi o bywanie egoista, tylko o takie postepowanie, w którym liczę się tylko ja. Na pewno macie znajomych o których myslicie że myslą tylko o sobie.

Koniec końców wszystko robimy żeby było NAM dobrze. A że niektórych uszczęśliwia robienie dobrze innym to już inna sprawa.

Gość fortes fortuna adiuvat
ja tak, żyję, nie oglądam się na innych.przecież ich życie to ich zmartwienie, nie moje. A z obserwacji powiem, że altruizm też wynika z egoistycznego oczekiwania wzajemności, jeżeli nie w postaci prezentu lub przysługi to w postaci dowartościowania się, prestiżu albo poczucia realizacji.

Gość loooooooooooooooooo
i jak ci sie z tym żyje? Chyba lepiej, bo ja to mysle tak: jestes dobry, spokojny, układny, idziesz na rękę, to cię wykorzystują, niedoceniają itp. a jak jesteś twarda, pewna siebie, dbasz o swoje to wtedy inni sie z toba liczą. Niestety do takiego wniosku dochodzę.

Gość loooooooooooooooooo
halooo?

Gość Ci którzych uszczęśliwia
ROBIENIE DOBRZE INNYM PRZEWAŻNIE OBRYWAJĄ PO DUPIE BO INNI ICH ZACZYNAJĄ WYKORZYSTYWAĆ

Gość loooooooooooooooooo
no własnie, jestes dobry to kopia cie w dupe, jestes cham to cie szanują, taki swiat zasrany :)