Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liwia20lat

Wydaje mi się że jestem na coś chora.PRZECZYTAJCIE

Polecane posty

Gość Liwia20lat

Około 2 lata temu zaczeły się ze mną dziać dziwne rzeczy. Zrobiłam sie strasznie nerwowa, wszystko mnie drazni, nie mam na nic siły. Mam okropne ale to okropne napady gorąca, ciągle jest mi za ciepło, nawet w zimie muszę byc luzno ubrana bo kiedy najdzie mnie ta fala robie się calutka czerwona i wręcz mokra, przy tym robi mi sie od razu słabo.To jest dla mnie bardzo wstydliwe poniewaz potrafie siedziec np w pracy i nagle czuje ze zalewa mnie ta fala gorąca.Do tego starsznie utyłam przez ten czas dwóch lat przytyłam 16kg. Postanowiłam ograniczyc jedzenie do minimum, jem tylko sniadanie i mały obiad i przez miesiac takiego zycia nie zszedł ze mnie nawet kilogram. nie wiem czy to ma związek ale mam taz straszne wzdęcia. czuje ze cos jest ze mną nie tak. w tygodniu ide na badanie krwi,ale zastanawiam sie co to może byc. myślałam o chorej tarczycy ale niektóre objawy wskazuja na nadczynność a niektóre na niedoczynność. czy jest ktos kto miał podobne problemy? mam 20 lat

Gość Liwia20lat

idz do lekarza bo to co sie z Toba dzieje nie jest normalne. zrob badania, tarczyce tez i powinno wyjasnic sie wszystko.

Gość Liwia20lat
Ide,juz jestem umówiona, ale boje sie ze moze to byc cos nie dobrego. dlatego pytam moze ktos miał podobnie

a jak z miesiączkowaniem? wszystko ok? bo kiedyś czytałam o czymś takim jak wczesna menopauza, szybsze przekwitanie i też kobiety w tak młodym wieku tego doświadczyły.

nie siej paniki. to nic nie zmieni. zrob wszystkie badania i sprawa sie wyjasni. spokojnie :)

Gość Liwia20lat
z miesiączką wszystko ok, nie mam takiej co do dnia regularnej, jest dzien czy dwa wachania ale ok

no to nie pozostaje nic innego jak zrobić badania :) nie panikuj !

Gość nie wartooooooo
mam identycznie . i jestem zdrowa ,nawet tyle przytylam jak ty w tym sam czasie , odchydzanko

Gość ta niedobra pupa
raczej wygląda na niedoczynność tarczycy, ale moga być też inne rzeczy. Są też np. tarczyce guzkowate, co raz są niedoczynne a raz nadczynne

Gość ta niedobra pupa
mam identycznie . i jestem zdrowa , Jak masz te objawy to zdrowa na pewno nie jesteś. ZDrowie to stan dobrego samopoczucia a nie na odwrót. :)

Gdybyś napisała, że schudłaś 16kilo to był powiedziała, że to na bank nadczynność tarczycy! Nadwaga to ( nie znam się za dobrze ) na zdrowy rozum niedoczynność, ale to rozbieractwo i uczucie cipła - to właśnie przy nadczynnosci. Pojęcia nie mam - idź do normalnego lekarza i zrób sobie badania hormonów tarczycy - to podstawa. Z endokrynologiem może od razu poczekaj, bo może się okazać, że to zupełnie nie to - a stanie w kolejce do endokrynologa naprawde jest długie, żeby się zapisać pewnie ( zależy od miasta ) ze 2 miesiące - po co na darmo się trudzić - może nie będzie trzeba. A może to jakaś choroba psychiczna, albo opętanie przez demona ?

Gość Liwia20lat
własnie mi to wskazuje troche na nadczynnosc a troche na niedoczynnosc. a i zapomniałam o najwazniejszym, mam powiekszone wole, od dziecka kazdy lekarz zwracał mi na to uwage, macali mnie po szyi a zaden nie skierował mnie na badanie. mi nic nie dolegało oprócz tego wola wiec nie wiedziałąm o co chodzi. az do teraz kiedy mam te dziwne objawy

Gość Liwia20lat
z tym opętaniem to zart chyba i to nie za smieszny

Gość Liwia20lat
własnie o to chodzi ze ta nerwowośc, napady gorąca wskazują na nadczynność, a tycie,brak siły i osłabienie niedoczynnosc ja sama nie wiem

Gość ta niedobra pupa
głupio że się tak zapuściłaś - tarczyca ma wpływ na cały organizm, nawet niektóre choroby psychiczne mogą być podobno ze źle działającej tarczycy. Np. depresja.

Gość bardzo radze
isc na dokladne badania. jest choroba tarczycy ktora nazywa sie hashimoto tryoditis. Charakterystyczne jest zmiana niedoczynnosci nadczynnosci tarczycy. Ja mialam przez wiele lat nadczynnsoc,teraz mam niedoczynnosc. Mozna poczytac w internecie o tym.Jest to choroba tarczycy ktora jest bardzo czesta ale zadko wykrywana.

Gość Liwia20lat
wiem ze głupio ale na początku nawet nie zdawałam sobie sprawy ze to moze byc jakas choroba. acha jeszcze cos kiedy napada mnie fala tego gorąca i sobie mi sie duszno, to czuje jakby takie pulsowanie w głowie, jakby mi cała głowa skakała

Gość bardzo radze
hashimoto tryoditis to wlasnie ciagla zmiana raz niedoczynnosc raz nadczynnosc. Bardzo dlugo mialam nadczynnosc i bylam chuda jak patyk a teraz mam niedoczynnosc i waze 20 kilo wiecej,moge dietetowac ile chce-nie schudne.

Gość nie wartooooooo
napisalam ze jestem zdrowa ,bo zrobilam wszystkie badania;)) miedzy innymi na tarczyce. w krotkim czasie duzo przytylam myslalm ze chormony itd ale pozostalo mi tylko zrzucic 10 kg zeby moje samopoczucie wrocilo do normy.

Gość Liwia20lat
ale ja próbuje zrzucac. od miesiaca jem malutko prawie codziennie cwicze i nic mi nie zeszło

Gość ta niedobra pupa
apisalam ze jestem zdrowa ,bo zrobilam wszystkie badania miedzy innymi na tarczyce Kochana, po chyba nie nyślisz, że jak pójdziesz na kilka badań krwi to zrobiłaś wszystkie badania? Jest ich masa, niektóre bardzo drogie... Miałaś chociaż usg tarczycy? Słyszałam od jednego lekarza, że w medycynie jest jeszcze więcej chorób dotychczas niewykrytych, niż tych wykrytych - te o których wiadomo to tzw. wierzchołek góry lodowej. Złe samopoczucie świadczy o chorobie. Chyba że wynika tylko z nadwagi. Ale np. napady gorąca? No i jeśli nadwaga jest duża to też choroba.