Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zrobiona w balona

co po macierzyńskim?

Polecane posty

Niedługo kończy mi się urlop macierzyński i nie mam możliwości wrócić do swojej pracy (pracodawca zlikwidował moje stanowisko pracy) więc pomyślałam że założę własną firmę. Myślałam żeby otworzyć jakiś sklepik ale tu się zaczynają moje wątpliwości z czym... I tu moje pytanie do Was. Jakiego sklepu Wam brakuje? Tzn. do sklepu z jakim asortymentem chętnie byście wstąpili i coś kupili?

nie masz się co sugerować nami , musisz sama się zorientować czego brakuje w twojej okolicy !!! Czy to ma być coś ze spożywki , odzieży , tekstylia ..... no chyba że myślisz o sklepie internetowym ...........

Zastanawiałam się na odzieżą + dodatki (torebki, paski, biżuteria itp.). Myślałam też o sklepie z rajstopami albo super wypasionym warzywniaku...

Gość milllkaaaa
dobry warzywniak nie jest zły. Koło mojego domu jest taki malutki, fajnie ze tak bliziutko, ale rzedko tam chodzę bo maja kiepskie zaopatrzenie. Wole podejsc z dzieckiem w ramach spacerku ok. 2 km dalej, ale tam są super produkty i zawsze świeżutkioe. Wszystko zalezy od Twojej okolicy. Zrób dobry wywiad, pogadaj ze znajomymi i sąsiadami.

Gość trtr
Znajomy ostatnio otworzył warzywniak. NIe wróżyłam mu powodzenia a wręcz uważałam że pomysł ma idiotyczny, bo drzwi w drzwi jest żabka o dookoła sporo warzywniaków i większych sklepów z podobnym asortymentem. I co? Co tam wchodzę, to jest ruch w interesie! On sprowadza dobre pieczywo, świeże soki, polskie warzywa i ludziom to odpowiada. Wcześniej w tym miejscu był punkt dziennej opieki nad dziećmi. Przenieśli się niedawno do większego lokalu, tak im się interes rozwinął! To tyle z moich obserwacji.

Gość joojjjjjj
pracodawca niemoże zlikwidować twojego stanowiska jeżeli masz aktualną umowę o pracę - musi cię zatrudnić na tych samych warunkach na których byłas przed macierzyńskim!!!

Gość no właśnie halooo
coś jest nie tak...po macierzyńskim jeśli nie idziesz na wychowawczy (bo taki złożony przez Ciebie wniosek pracodawca musi podpisać i nie może odmówić) to wracasz na takie stanowisko na jakim pracowałaś przed urodzeniem dziecka i jesteś prawnie chroniona przez rok czasu! dopiero po roku może dać Ci wypowiedzenie... a jeśli chcesz otworzyć działalność to dokładnie tak jak Ci pisano wcześniej, musisz zrobić wywiad środowiskowy, stworzyć dobry biznesplan i powodzenia:)

Gość moje spostrzeżenia są takie
Ty rób rozeznanie w swojej okolicy, tam gdzie chcesz otworzyć działalność. To, że my w necie napiszemy czego nam brakuje, nic Ci nie da!