Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Moj synek bedzie chrzczony w 1 dzien Swiat Wielkanocnych i tu mam do was pytanie. Macie jakie fajne wielkanocne (i nie tylko) pomysly na chrzest i przyjecie? Wymyslilam, ze skoro to Wielkanoc to kazdemu dziecku (bedzie ich 7) damy duzego czekoladowego zajaca. Do tego na stole polozymy czekoladowe jajka w miseczkach, kilka duzych wielkanocnych drozdzowych bab (specjalnosc mojej mamy) i kolorowe jajka, aby dzieci (i nie tylko) mogly sie nimi bic :) (takie zwyczaj moich rodzinnych stron ;) ). Macie jeszcze jakis pomysl? Dodam, ze przyjecie jest w lokalu.

Pierwszy raz słyszę o takich zwyczajach ale całkiem to fajne. U mojej siostry na Wielkanoc jest organizowana taka zabawa (ale musi być pogoda): zaprasza się dzieci np do ogrodu czy do jakiegoś miejsca w parku,w każdym razie plener, i one szukają czekoladowych jaj poukrywanych w trawie/krzaczkach bądź innych kryjówkach,jest przy tym kupa radości więc może i u Ciebie by się sprawdziło.Oczywiście każdy chce zebrać jak najwięcej :)

Gość gratuluję pomysłu ___
Wy będziecie się świetnie bawić w 1 dzień Świąt a inni będą gotować, szorować gary i podawac wam posiłki a później po takiej jajecznej bitwie odmalowywać ściany lokalu ... Przykro mi bo przez takich ludzi jak Ty okrada sie innych z mozliwości spedzenia Swiat z rodziną - wiem coś o tym bo ja musiałam pracować w Boze narodzenie gdyz ktoś sobie wymyślił ślub w ten dzień ... zrób chrzciny ale w domu i sama przygotuj wszystko - wtedy zyczę udanej zabawy.

Gość BabyBlue
Chrzest to chrzest a nie szopka, polak ze wszystkiego zrobi impreze od narodzin do pogrzebu, rozrywkowy narod.

gratuluję pomysłu ___ - "jajecznej bitwie"??? :) Chyba nie do konca mnie zrozumialas :) Czy tylko w mojej okolicy jest zwyczaj "bicia sie" jajkami? (dla scislosci, jajka sa ugotowane, a zabawa polega na tym, ze jedna osoba uderza jajkiem o jajko drugiej osoby i wygrywa ta, ktorej jajko nie peklo, wiec nie ma mowy o zadnym malowaniu scian czy innych cyrkach : ) - to raz, a dwa, wiesz, jesli ja nie zrobie w ten dzien przyjecia w lokalu to zrobi to ktos inny, wiec ty swiata nie zbawisz, a jesli przeszkadza ci to, ze musialas pracowac w Boze Narodzenie, to dlaczego nie zmienisz pracy?

aha - więc o to chodzi w tej bitwie ; a pomysł z zającami jest fajny - dziec lubią słodycze i będa sie cieszyć

Gość atramencik123
Wielkanoc kojarzy się w wiosną więc fajnieby było, gdyby było dużo kolorowych, wiosennych akcentów.

Gość gość
ja teraz szykuje się do chrztu córki, szukam ładnych ubranek, możecie polecić mi jakieś miejsce, gdzie mogę kupić?

Gość gość
Ubranka na chrzest to mogę polecić sklep http://www.paramentum.com.pl/. mają fajne materiały i wzory, myślę że będziesz w stanie wybrać odpowiedni dla malucha