Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ubranko

Pytanko do mam..

Polecane posty

Gość Ubranko

Witam. Mam miesięczną córę. To moje pierwsze dziecko więc pytam Was o rade. Zaczynam z nią wychodzić na spacery. Jak powinnam ją ubrać w taką pogodę jak jest dziś ( +5 stopni, slonecznie). Czy należy opatulić dziecko w wózku kocem?? Z góry dzięki za odpowiedzi.

ja zazwyczaj ubieram dziecko tak: body z długim rękawkiem, śpiochy takie cieplejsze, ale nie grube, cienkie rękawiczki na łapki, do tego mam taki kombinezonik ciepły z kapturkiem i buciki takie zwykłe. jak jest zimniej to dodaje polarek pod spód. kocem przykrywam takim cieńszym, a jak jest poniżej zera to grubszym no i oczywiscie czapka.

Gość Ubranko
No to dziś chyba przesadzilam. Bo miala tak : kaftanik,pajaca cieńszego, na to grubszego, śpiworek taki zimowy, czapka i w wózku byla opatulona kocem takim grubym. Dobrze czy źle??

tak, ale dziecko nigdy nie jest spocone, sprawdzam na karczku, gdyby było to wiadomo koc odpada, dlatego daje taki cieńszy. bo jakoś taki nie przykryty, to tak łyso:)

no bez przesady. nie ma tak zimno, jeśli juz ten koc chcesz to daj, ale cieńszy. dzis jest ciepło, gruby koc zarezerwuj na temperature ponizej zera.

a ja tak z innej beczki..corka ma ponad 2 miesiace..i niby jest u nas ciepło bo na plusie 4 stopnie ale strasznie wieje wiatr. czy mimo to wychodzicie w taka pogode?

ja wychodzę, widomo jak jest naprawdę paskudnie, czyli sypie bardzo lub niska temperatura, to tylko weranduje, może ze 3 razy tak sie zdarzylo. ide na przykład tylko na 5-10 minut.

Gość judy22
u nas bardzo sie sprawdzil spiwor (kupiłam wiekszyi przyda sie na dwie zimy i na sanki :) )spiworek jest w srodku wypelniony wełną - trzyma ciepło. Dziecko ubieram w body, pajacyka czapka i kombinezon polarowy(polecam kupowanie uzywanych - ja za swoj dałam 20zł i jest swietny) i wkładam do spiwora. NIgdy małemu nie było zimno!

jeśli sie boisz, to tylko weranduj, przecież to też daje swieże powietrze, no wiadomo że nie w takim stopniu jak porządny spacer, ale lepiej, zeby dziecka nie zawiało.