Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izizizi

wyspowiadanie się z dziecka przed ślubem

Polecane posty

Gość gość
nie czytałam wszystkich wypowiedzi tylko autorkę dziecko nie jest w żadnym wypadku grzechem! nie wiem kto takich głupot Ci naopowiadał, grzechem jest to że nie żyjesz w związku sakramentalnym, ale jeżeli masz zamiar go zawrzeć to ksiądz będzie sie bardzo cieszył i na pewno Ci nic złego nie powie :) powiedz po prostu że masz juz dziecko w tym związku, ksiądz się domyśli, nie bój sie, wszystko będzie ok :):):)

Gość gość
"Bycie ateista jest wygodne. Szkoda, ze nielogiczne. Jak mozna WIERZYC w to, ze WIARA nie ma sensu?" Nielogiczne to są Twoje wywody. Polecam poczytać nieco o tym czym jest ateizm: pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm A Ty mi odpowiedz na pytanie jak można wierzyć w coś czego się nie widziało, na istnienie czego nie ma żadnych dowodów?

Gość Kasiczek999
Błogosławieni Ci,którzy nie widzieli, a uwierzyli mój drogi ;) A dowodów jest wiele, spójrz w lutro na przykład, sam/a jesteś dowodem na to,że Bóg istnieje i Ty istniejesz. We wiatr wierzysz,lecz go nie widzisz prawda? Tylko czujesz. Ci co pragną i wierzą,również czują Boga w swoim życiu. Ahhh wiele by pisać o dowodach i niedowodach,lecz wiara jest właśnie po to, by wierzyć a nie szukać wszędzie "czarów i marów" aby się upewniać w swej wierze.

Gość Kasiczek999
A i jeszcze coś. Znajdź własne argumenty bo odsyłać od wikipedii może każdy :/

Gość gość
Do ateisty: Zgadzam się z poprzedniczką, bo czy można dotknąć światła? pochwycić wodę? objąć cień? a mimo to wiesz, że jest światło, dotykasz wody, widzisz swój cień, który jest zawsze przy Tobie. Bóg jest Światłem, Wodą i Cieniem obecnym nieustająco w życiu. Po prostu.

Gość gość
Nie mam zamiaru iść do spowiedzi przed ślubem, ksiądz dostał stówę i nie przeszkadza mu to nagle Nie żałuje tego ze mieszkam z osobą którą kocham ani tego ze prowadzę normalne życie z tą osobą i cieszymy się udanym seksem ślub w kościele biorę bo chce, zostałam ochrzczona i mam takie prawo życzę udanego hejtowania

Gość ślubobierka 2014
Ty chyba czegoś nie rozumiesz - dziecko jest błogosławieństwem od Boga, darem za który powinniście dziękować, a to że żyjecie w grzechu to zupełnie inna sprawa. Dlaczego masz żałować, że masz dziecko ? W życiu bym tego nie powiedziała, bo nigdy tego nie żałowałam! Wyspowiadaj się z tego, że żyłaś w grzechu z mężem i że żałujesz, że nie wzięliście tego ślubu wcześniej i tyle :)

Gość gość
pamiętaj ,,to syn człowieczy jest panem szabatu,,