Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona21ona

PCO... co to jest ?

Polecane posty

Gość ona21ona

witam ,otoz mam taki problem ,ze w tamtym roku w styczniu dostalam pierwszy raz plamienia miedzy okresami i okres mialam nieregularny zwykle spoznial sie tydzien gora dwa(tak 3 miesiace przed plamieniem ,a wczesniej od pierwszej miesiackzi mialam regularnie co 30 dni ). no wiec dostalam plastry ,ale lekarz nie zbadal mi hormonow ,bralam 4 miesiace i odstawilam (po tym zrobilam hormony i byly niskie),okres po 3 miesiacach wrocil do normy. mialam go co 29-31 dni i byl sluz . teraz znowu (jakos cyklicznie) dostalam w styczniu plamienia i cykl wydłuzyl sie do 58 dni. Dzis bylam u gin. i jest to moj 12 dc ,mam dominujacy pecherzyk w lewym jajniku 14 mm , czy istnieje szansa na owulacje czy jest za mały ? nie mam stymulowanych owulacji i lekarz wspomnial cos o PCO ? co to w ogole jest ?

Gość poinformowanaxxxx
pco-zespół policystycznych jajników

Gość anna maria...
a lekarz wspomnial i tyle? nic nie wyjasnil? poszukaj w google, bo to sa zaburzenia hormonow wlasnie.

Gość ona21ona
powiedzial mi ,ze to sa zaburzenia hormonalne ,szczegolnie podwyzszony poziom testosteronu... i kazal zrobic badania pod tym kątem ,czytalam cos na necie ale nie moge sie w tym polapac a czy ten pecherzyk nie jest za mały ?

PCO- zespol policystycznych jajnikow. Jak nie ma owulacji i nie pekaja pecherzyki to one sie potem w jajnikach zbieraja w postaci malych cyst. Do tego dochodza zaburzenia hormonalne. Jesli nie masz cyst to nie ma mowy o PCO. Zrob badania hormonalne. THS, lh, fsh, progesteron, prolaktyna, testosteron, estradiol....nie pamietam co tam jeszcze trzeba....nsajlepiej pogadaj z ginem zeby cie skierowal.