Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanamatka

Skutki uboczne DIETY BIAŁKOWEJ! - help

Polecane posty

Gość blumarine
Dieta białkowa, a dokładniej jej efekty brzmią niezwykle obiecująco. To właśnie dlatego coraz więcej osób sięga po dietę Dukana. Faktycznie - dzięki niej można schudnąć bardzo szybko i bardzo dużo. Wcale nie trzeba chodzić głodnym, nie trzeba liczyć kalorii. Ale jest też druga strona medalu, o której bardzo często zapominamy. Dieta białkowa ma swoje "ciemne strony", które opisane zostały w http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2010/10/26/odchudzanie-z-dunkanem-poznaj-prawde/. Faktycznie dieta ta obciąża wątrobę oraz nerki. Organy te nie są w stanie pozbyć się substancji toksycznych, które powstają na skutek trawienia białek. Poza tym zbyt duża ilość białka oznacza niewielką ilość glukozy, która jest potrzebna mózgowi. Poza tym dieta białkowa wiąże się też często z niedoborami witamin i składników mineralnych. Ja osobiście nie polecam tej diety, ponieważ można sobie zaszkodzić. Jeżeli chcemy schudnąć, lepiej ograniczyć jedzenie, ruszać się znacznie więcej. Może nie pozbędziemy się dodatkowych kilogramów w zastraszającym tempie, ale na pewno takie odchudzanie się będzie o wiele zdrowsze i przyniesie mniej negatywnych skutków.

Gość rumpel
Witam.Dwa lata temu przeszłam wszystkie fazy diety białkowej,była to ostatnia deska ratunku bo żadna dieta ani maxymalny ruch nie skutkowały.Przeszłam na nią bez nadziei na efekt i stał się cud.Stosowałam się dokładnie do zaleceń z książki cykl 5 na 5 bo miałam co najmniej 10 kg. do zrzucenia.Schudłam 13 jedyny minus to że stało się to bardzo szybko co mnie bardzo cieszyło.Motywuje to bardzo ale nie jest to dobre dla organizmu tak sadzę,bo kg. zbieramy miesiącami a chcemy schudnąć w tydzień.ja schudłam około 10 kg. w niecałe 2 miesiące akurat na wakacje, wyglądałam super ale niestety poleciały mi wyniki krwi i włosy.Ale!!po przejściu na 3 fazę wyniki się unormowały juz po miesiącu, włosy odrastają sobie ja od tamtej pory przytyłam ok 3 kg które własnie zrzuciłam i mam zamiar trochę jeszcze zrzucić jestem na białkowej od 2 tygodni ale takiej 2 na 5 żeby nie chudnąć gwałtownie.Chodzę do klubu fitnes 5 razy w tygodniu żeby zadbać o stan mięśni , mam 39 lat więc ciałko trzeba ujędrniać.Moja rada stosujcie się ściśle do zaleceń w książce , szczególnie jeżeli chodzi o picie wody, nie przeginajcie, 20 dni na proteinowej to czysta głupota żeby nie nazwać tego inaczej, tak zrobila moja koleżanka.Urozmaicajcie sobie ją jedząc oprócz kurczaka i sera ,wołowinę i ryby( drogo ale warto inwestować w zdrowie)o otrębach z których mozna robić cuda nawet nie wspominam!! pozdrawiam i życzę mądrego odchudzania

Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu Chiński meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu Alli, Term Line, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Adipex NOVOSLIM, ASYSTORSLIM i itp. TO TOKSYCZNE CHIŃSKE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo naprawdę. Ja przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam 16 kilogramów.

Gość gość
jestem po takiej diecie i teraz mam silne bóle watroby,są nie do zniesienia muszę zacząć leczenie dużo rzeczy nie moge teraz jesc bo konczy sie kilkugodzinnymi strasznymi bólami