Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieobyta

Podroz EIC

Polecane posty

Gość nieobyta

Witam. Mam kilka pytań odnośnie podrózowania pociagiem Ekspres IC. Pojadę takim pierwszy raz w życiu, Podróz ma trwać niecałe 4 godziny. Na bilecie jest rezerwacja miejsca. Numer wagonu i miejsce. Jak znależć odpowiedni fotel? Gdzie szukać numeru miejsca, jak to jest oznakowane? Ccy fotele sa umieszczone na przeciwko siebie i po ile miejsc? Gdzie jest miejsce na bagaż? Słyszałam , że w cenie biletu jest poczęstunek, czy obowiazkowo trzeba z niego skorzystać? Napiszcie mi proszę, jak wyglada taki wagon, bez przedziałów w kl. 2.

Gość nieobyta
Nikt mi nie podpowie? Proszę.

Gość oczywiscie ze obowiazkowo
nikt Ci wafelka do buzi nie wsadzi :D Najpierw szukasz wagonu - masz numer na bilecie i na wagonie namalowane. A tam miejsca ponumerowane. Zalezy jaki kupilas wagon - z przedzialami czy bez. Albo sie siedzi jak w zoltku, wszyscy w jednym albo zwyczajnie - jak w pospiechu, w jedynce - 6 osobowe przedzialy sa ;)

Gość nieobyta
Nie podrózowałam pociagami od lat, kiedys zwykłymi. Nie wiem nawet jak jest w pospiesznych. Dlatego pytam jak jest w EIC. Pisałam że mam wagon bez przedziałów. I miejsce 23 środ. Czyli tam sa potrojne siedzenia?

Gość oczywiscie ze obowiazkowo
No to siedzi sie jak w samolocie, wszystkie miejsca w jednym kierunku, w calym wagonie pali sie swiatlo. Sa 2 miejsca. Jak masz srod, to znaczy ze nie przy oknie. Miejsce latwo znalezc, w ogole nie wiem jaki to problem... Przeca to nie samolot :D