Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shakeshake

frytkownica co usmażyć???

Polecane posty

Gość shakeshake

Zakupiłam dziś frytkownicę. Mam pytanie- co mogę w niej smażyć, oczywiście oprócz frytek? Macie jakieś sprawdzone produkty? Proszę o podpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Raisa G
Szkoci robia panierowane snickersy . serio. albo moga byc marsy. jajko bulka tarta obtoczyc i do frytkownicy.:) nawet niezle ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
filety kurczaka pokroic na male kawałki namoczyć w jajku rozbełtanym z vegetą o obtoczyć w zmielonych płatkach kukurydzianych wrzucac do frytownicy zrumienic mozna podawać z sosem tao tao słodko kwasnym pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krążki cebuli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adi_P
tak tylko ja zrobisz w panierce cos to olej mozesz wylac i nowy olej trzeba wlac bo ja nie wyobrazam sobie frytki smazone z resztkami pozostawionej panierki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adi ma racje,frytki można smażyc kilkakrotnie no ale jak juz jest panierka to niestety olej jest do wylania,ja ostatnio tak chciałam sprytnie wymienić olej,że cała kuchnia mi pływała masakra:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MAMY MAŁY PROBLEM
moze przez jakies sitko to przelac ? nie idzie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szalone kierpce
Możesz smażyć grzyby, ryby (choć trudno mi to sobie wyobrazić), kurczaki (piersi), moja frytownica miała też mozliwość zrobienia jajka sadzonego. Przez jakiś czas byłam nią zachwycona, jednak entuzjazm opadł. Oddałam kuzynce. Teraz jestem na etapie gotowanych i pieczonych potraw :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
We frytkownicy mozna przygotowac praktycznie wszystko, typowe schaboszczaki, przez warzywa w ciescie, frytki, owoce (jablka w ciescie nalesnikowym sa pyszne), paczki..... wszystko co smazysz na glebokim tluszczu. Co do oleju to po okolo osmiu smazeniach nalezy wymienic, olej po pieczeniu czegos w panierce nalezy przepyscic przez filtr do kawy oczywiscie po odstaniu aby osad opadl, troche to potrwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość W zasadzie wszystko
Tempure, krewetki w philo, bhajis, samose, spring rolsy, pierozki ,etc.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość witkowski
pączki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×