Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khbn .

wiecie moze ile kcal, a ile wegli ma porcja filetu z kurczaka, ale w panierce???

Polecane posty

Gość khbn .

nie moge nigdzie znalezc, tak na oko? porcja srednio - duza, mysle ze ok 140g. musialam zjesc w bufecie, i to wydalo mi sie najm niejszym zlem, chociaz wiem, ze bulka tarta to bomba kaloryczna:).

Gość Truttstsa
jakto "musiałam"? ps. a nie moglas zamówic sałatki?

Gość Truttstsa
sam kurczak ma z 150 reszta to ta panierka

trzeba było rozbabrać jak dziecko, obrać z panierki i samo mięso zjeść. no ale panierka pycha :)

Gość khbn
a tak to, ze spedzam cay dzien na uczelni, bylam glodna ok pory obiadowej, jedzenia z domu wzielam tylko na 2. sniadanie i przekaske (owoce) ! salatka ??? na obiad ??? sory, nie mam zamiaru odchudzac sie ponownie niedojadajac 😡

Gość khbn
mnie bardziej w sumie te okropne wegle interesuja :P, to moze wiecie ile mniej wiecej gramow bulki tartej zuzywa sie by obtoczyc takiego fileta :) ? nie gotuje, wiec nie mam pojecia:( sprawdze i na przyszlosc bede wiedziala (na pewno nie raz jeszcze zjem w bufecie, niech wiec to bedzie chociaz odrobine dla mnie dobre :) )

mysle ze lyzke do 3 lyzek tej bulki, ja uzywam duzo, wiec pewnie z poltorej lyzki gora. Nie wiem ile to wazy. Powiedz mi, jak sie liczy wegle? Chyba powinnam zaczac to robic, bo wydaje mi sie, ze jem ich za malo, a chce przybrac na tkance miesniowej

Gość khbn
ja korzystam z tej strony :) http://www.tabele-kalorii.pl/cukier.html po boku masz grupy pokarmowe, mozesz tez wpisac szukany produkt i jesli jest, to Ci go znajdzie (czasem jak czegos nie ma, to biore cos podobnego, innej marki itp). podaje wage produktu, klikam dodaj i wyswietla sie liczba wegli, bialek tluszczy itp. licze po calym dniu, na wieczor zawsze :). staram sie o odpowiednia podaz wegli (ok 180g), bialka (ok 100) i tluszczy (ok 40-50) - to zalozenia dla diety ok 1400-1500kcal.

Gość khbn
raczej bialka :) na rozbudowe miesni - bialko. normalnie powinno sie jesc 1,5 - 2 g bialka na kg masy ciala, znaczy jak wazysz 50 kg, to od 50 do 100 g bialka dziennie. przy uprawianiu sportu, chyba mozna jeszcze wiecej, ale srednio sie na tym znam, bo ja len opatentowany i wole byc wieszak bez miesni ;)