Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

J_A_N_A

Dieta 7 miesieczniaka

Polecane posty

Bardzo proszę o rady dotyczące diety 7-mięsięcznego dziecka ze skazą białkową. Gabi jest co prawda moją drugą córeczką ale u Justysi zdiagnozowano skazę dopiero jak miała 1,5 roku a wcześniej jadła jak inne dzieci (z resztą przy karmieniu jej nigdy nie miałam problemów bo ma ładny apetyt a do tego dobrą przemiane materii) Gabi za to nie bardzo chce jeść nic poza piersią. Wprowadziłam jej już słoiczki i potrafi dziennie zjeść jeden lub połowe małego słoiczka (lubi Gerbery bo Hippa ruszyc nie chciała). Chciałam podawac jej rowniez rano kaszke ryżową Nestle na wodzie (Justysia je ją do dzisiaj czasami) ale Gabi nie chce - pluje i zaciska buzie :( Wiem, ze 2 razy w tyg moge jej dac żoltko na twardo. Ale co jeszcze...? Co mozna dac zamiast tej kaszki bo na sile nie bede jej zmuszac do jedzenia,....?

Aha , nie dopisywałam sie do innych tematów bo gabi nie jest na butelce a na dodatek ma skaze więc to troche "inny" przypadek...

Hmm a moze kisiel KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU - ½ butelki soczku - 1łyżeczka mąki ziemniaczanej - 50-60 ml wody - ewentualnie odrobina cukru Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody. Mojemu synkowi bardzo smakuje .. w ogole tu sa rozne przepisy http://malutka441.blogi.oilatum.pl/przepisy-dla-niemowlat/ na deserkki rowniez. Moj sloiczki jadl z poczatku fajnie ale pozniej odrzucil i dopiero jak sama zrobie mu zupke lub obiadek to ladnie zajada. Uwielbia jablko przesmazone z kleikiem ryzowym ,jagody , banany, ogolnie wszelkie owoce. Jogurty te z nestle u was odpadaja bo skaza ale sa dobre. A probowalas sinlaca? np z owocami? moze jej przysmakuje

No wlasnie nie dawałam jescze Sinlaca bo Justysia miała aż odruch wymiotny jak go spróbowała ale Gabi moze posmakuje kto wie... :) A kisiel fajna sprawa, dzięki :) Jesli chodzi o owoce to cięzko bo tez wybrzydza, tylko banana w miare zje... moze po prostu jest takim typowym "niejadkiem"... ale juz w tym wieku?

no calkiem mozliwe ze moze byc niejadkiem nie no do owocow moj nie wybrzydza jedynie zupki jak niema marchewki ciezko mu wchodza ...np brokuly czy cokolwiek innego jak niema na czerwono:) uparl sie i juz..