Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhjhu

ubieranie niemowlaka

Polecane posty

Gość jhjhu

Jak ubrac na spacer w dzisiejszy dzien 5 miesięczne dziecko jest 8 st i swieci słoneczko ,czy body dł rękaw polarek ,kombinezon,rajtki i spodnie polarowe wystarczy czy to za dużo ? czy przykrywac kocem w wóżku czy nie ?

Gość taaa...doloz jeszcze
10 warstw!:O

No co Ty chcesz zeby dziecko sie ugotowało?? Ubierz o jedna warstwę niż sobie i to wystarczy w zupełnosci.

Gość Aż boję sie myslec
co ty zakladasz dziecku przy 0 stopni skoro dzis chcesz go tak grubo ubierac :O

Gość gggggggggggggggggggggaaaaaaaaa
moje 4 miesięczne dziecko na spacerze miała body, koszulka z długim rękawem, rajstopy, spodnie i kurteczka. A w wózku przykryłam ją kocykiem :)

Gość rozumiem ze robisz sobie
żarty autorko z tym ubieraniem?

Gość to za duzooooo
ja nie mam dzieci ale bym ubrala: body z dlugim rekawem , rajtuzki , spodnie i cweterek i na to kurtka to wystarczy :) no plus czapke , jakies rekawiczki :D no i buty :D:D ale nie takkkk grubo kobieto ... nie ma -10 na zewnatrz :D:D i przykryj jakims kocykiem i to wsio

Gość do to za duzo
ty rowneiz troche przesadzasz

Gość ddddddddttttttt
moja pieciomiesięczna w taki dzień jak dzisiaj nie w kombinezonie,bo sie gotowała.Ubieram body z krótkim,cienką bluzeczkę,kurtkę spodenki i rajtki.Czapa i koniec

Gość to za duzooooo
czemu przesadzam ??? przeciez jak body ubralabym to chyba tez jakis cweterek ? chyba nie myslisz ze na body zaraz kurtka ? no czapke bym ubrala by nie przewialo jesli mialabym spacerowac na miescie itd

Gość jhjhu
to nie moje dziecko ma je pod opieką i pomyslałam ze pójde na spacer ,kurteczki nie ma ,tylko kombinezon ,wiec to body dł rękaw polarek czy sweterek ? rajtki i kombinezon bedzie ok czy tez za duzo ,i co z kocem przykrywac?

Gość to za duzooooo
nie mowie tu o cetwerku polarowym :d tylko zwykly cienutki ladny cwetereczek ot , jakies rajtuzki i spodnie kurtke miec musi czapke tez ? i to duzoooo??? mysle nie gotowalo by sie jak autorki: kombinezon cwetr polarowy itd

Gość tak jak ddddtttt
po co te kombinezony i koce przy takiej pogodzie? Na Syberii chyba lżej ubierają dizeci niz mamuski w Polsce!

Gość to za duzooooo
jhu to nie moje dziecko ma je pod opieką i pomyslałam ze pójde na spacer ,kurteczki nie ma ,tylko kombinezon ,wiec to body dł rękaw polarek czy sweterek ? rajtki i kombinezon bedzie ok czy tez za duzo ,i co z kocem przykrywac? cwterek bez polaru , polar za gruby , czyli sweterk , kobinezon rajtki a koc wez ;)

Gość a co to jest CWETR

Gość jaki cweterek
sweterek !!!!

Gość aaa już wiemtak
się w Poznaniu mówi :)

Mój synek wczoraj przy takiej samej pogodzie był w bodziaku z kr. rękawkiem, polarowej dość cienkiej bluzeczce i na wierzch wiosenna kurteczka. Czapka też już nie gruba zimówka. Na nóżkach rajstopki i spodenki. Gdy chodził to mu wystarczało. Jak wchodził do wózka przykrywałam lekkim kocykiem. Córka po urodzeniu była przy 10 stopniach tylko w bodziaku, komplecie z grubszej bawełenki i położona w kocyk. Nie marzła ani mi się nie przegrzewała. Co do jednej dodatkowej warstwy uważam, że to dotyczy dzieci w spacerówkach - bo faktycznie może je przewiać. Ale gdy jest gondola - ona chroni dziecko przed wiatrem itp i jest tam cieplej niż nam się wydaje.

Gość jhjhu
a skad ma wiedziec kiedy będzie mu zimno i kiedy okryc go kocykiem?

jhjhu body, średnie grubości polarek lub sweterek, rajstopki i kombinezon. Kocyk awaryjnie. Sprawdzaj na karczku i pleckach czy nie jest spocone i dostosuj kocyk (przykryj 1-2 warstwami zależy czy gruby, albo odkrywaj całkiem). Jak się spoci mimo, że odkryte - broń boże nie rozpinaj kombinezonu, tylko do domu lżej ubrać.. Jeśli nie ma bucików przy kombiezonie to grube skarpetki, żebyś mogła całkiem odkryć dziecko jak edzie trzeba i wsio. powodzenia.

A tego to ci nikt nie powie skąd będziesz wiedzieć kiedy mu zimno.. Jak ustka będą fioletowe to na pewno :P a na serio, nawet jak rączki lekko sie ochłodzą to si nie przejmuj, ale jak lodowate to lepiej przykryj i sprawdzaj ten karczek i plecki na wys. łopatek czy nie są za gorące lub spocone. Kobitką jesteś, masz taki wynalazek jak intuicja to poradzisz sobie.

Gość trtr
Moje czteromiesięczne ubrałam dziś tak: 1) dół - pielucha - skarpetki - rajstopki 2) góra - body bez rękawa, jako podkoszulka - bluzeczka bawełniana z długim rękawem - sweterek 3) na wierzch - płaszczyk - sztruksy - grube skarpety zamiast bucików - czapka i rękawiczki. Do tego przykryłam kocem i zapięłam śpiwór. Uważam że wbrew podręcznikowym radom, dziecko ma prawo do komfortowego uczucia ciepła a nie tylko do "niemarznięcia" bo się nie może poskarżyć.

trtr mozna powiedziec,ze lekko przesAdzasz...to juz nie jest komfort tylko meczarnie

mój 9 miesięczny temp +2 body na to cienka bluzka, rajstopy,kominezon.Nigdy pod kombinezon nie zakładam spodni.

trtr - a po co skarpety jak juz ma rajstopki przeciez jest (u nas przynajmniej) +7 stopni.... No i wystarczy kocyk skoro ma plaszcz, po co śpiwór jeszcze.

Gość trtr
Bo tak wg mnie jest najlepiej.