Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama siedmiomiesieczniaka

W co się bawicie z niemowlętami?

Polecane posty

Jakie zabawy znacie dla niemowląt powyżej pół roczku?

Gość niemowlaki nie trzeba
zabawiac, one poznaja swiat przez ogladanie i dotyk

Gość krakers23
7 miesięczne dzieko to już nie niemowlak i trzeba sie z nim bawic, ja korzystam z tej strony, tyle, ze mój mały ma 3 miesiące.

Ja z moją Gabi (7mies) mamy 5 ulubionych zabawy: - kulanie piłki (w przerwach miedzy kulaniem piłka jest przez Gabi namiętnie gryziona) - takiej gumowej miękkiej albo materiałowej. -zabawa w "a kuku" - gilgotki po brzuchu - latanie jak samolot - buduje jej wieze z pudelek a ona ją rozwala Hmmm pewnie wiecej cos ale teraz nie kojarze. Czesto spontanmicznie cos wymyslam. A Gabi bardzo tez lubi "bawic sie" ze starsza siostrą, przygląda sie jej zafascynowana bardzo.

Krakers znam tą stronkę :) Moje dziecko już jest zndzone tymi zabawami. Zabawki też go długo nie zainteresują i chce tylko na ręce

Gość krakers23
zawsze można wymyslic cos innego, masz internet to szukaj. a poza tym wyobraźnia, ja nie tylko korzystam z tej stronki, sama wymyslam dziecku zabawy, tyle że jak wspomniałam mój jest młodszy.

mama siedmiomiesieczniaka - to gorsza sprawa.... moja starsza była z tych co tylko na rece i niestety nic z tym nie wykombinowałam.... za to wyrobiłam sobie mięsnie :D Jak juz Zaczela raczkowac i chodzic to juz byl spokoj, wyciagala wszystko z szuflad i byla super zabawa... musisz uzbroic sie w cierpliwosc. A twoje dziecko juz pełza? Moja Gabi pełza i lubi juz "zwiedzac" wszystko dookoła. To ja moze nawet na dobrą godzine zaabsorbowac.

J_A_N_A niestety nie siedzi sam ani nie pełza. Zabawi sie chwile sam i jest zaraz krzyk. Ciagle wymyslam cos nowego ale jego ciiesza tylko spacery na rekach po domu.

mama siedmiomiesieczniaka - moja tez jeszcze nie siedzi samodzielnie (bo długo nosiła poduszke Frejki). Ja przy Justysi ratowałam sie nosidełkiem - takie coś ala chusta tlyko do noszenia wiekszych niemowląt - zakłada sie przez ramie i zapina sie w pasie (regulowane) a w siedzisku wklada dziecko. Twoje rece nieco odpoczną a dziecko bedzie noszone i zadowolone. Mozna zamowic na allegro - ja tam kupilam i jestem zadowolona. Czesto biore jak gdzies jade bo mi sie wózek nie miesci do auta a potem na spacer małą zabieram wlasnie w to nosidło.