Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrajnie zmęczona miłością

skrajnie niedojrzały facet

Polecane posty

Pomóżcie, nie wiem już co robić. Jesteśmy razem 2 miesiące, od 5-ciu lat chcieliśmy być razem tylko zawsze okoliczności nam przeszkadzały, to była chemia od pierwszego wejrzenia. Sielanka chyba jednak powinna trwać dłużej niż 2 miesiące... Jestem nim zmęczona, skrajnie zmęczona. Wszystko obraca w żart, mówi dziecinnym zdrobniałym głosem, robi głupie miny, czasem wręcz zachowuje się jak ludzie 'specjalnej troski'. Czy to normalne bym ja (lat 21) musiała jego (lat 26) PROSIĆ o chwilę zachowywania się stosownie do wieku? Nie jestem 'sztywniakiem" wydaje mi się, tez lubię się pośmiać czy pożartować, ale nie non stop i nie w tak dziecinny sposób. Powiedziałam mu dziś na spokojnie: "usiądź, porozmawiajmy, nie podoba mi się w tobie to i to, ale kocham cię i chciałabym byś pomógł mi jakoś rozwiązać nasz problem". W ciągu mojego wygłaszania co jest źle - sam o to prosił wielokrotnie bym mu mówiła o problemach a rozwiążemy je razem bo nie chce mnie stracić - oglądał telewizję i palił papierosa, gdy poprosiłam ponownie by kupił się na rozmowie i pomógł mi, żachnął się że nie wie (jak zwykle) o co mi chodzi i "co ja znowu dzisiaj zrobiłem źle?!". Zrobiło mi się przykro i wyszłam, żeby nie powiedzieć w żalu czegoś niemiłego. Jego zachowania coraz częściej mnie męczą, niektóre nawet zawstydzają, odstawia dziwne "tańce połamańce", pseudostriptiz i głupie miny, dziwaczne gesty i zmiany głosu, czasem odnoszę wrażenie że jemu ogóle nie zależy na tym by być dla mnie atrakcyjnym i męskim, póki co jest mi dzieckiem, nieznośnym szczeniaczkiem a nie mężczyzną, oparciem i opoką. Co robić? Jest mi bardzo przykro...Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Nikt nie odpowie?

Gość tentego
moze do psychiatry go zaprowadz:D

Gość tentego
apowaznie to piszesz tu tylko ojego samych wadach!...dlaczego ty z nim jestes?czy widzisz w nim jakies cechy pozytywne...

Gość wiem że są
tacy faceci - niestety , ja wytrzymałam dłużej bo pół roku , ale dałam sobie spokój , jakbym chciała miec koło siebie dzieciaka to bym szukała w gimnazjum ,

Gość ghyjukil
cóż znałam takiego dobrze po 40 miny, wygłupy, pedalskie ruchy w tańcu dla wygłupu teraz ma 50 na karku i jest jeszcze gorzej to taki typ

Gość Magmowa ja
Amoże już mu się znudziłaś i nie wie jak yo powiedzieć, żeby Cię nie urazić:-(

Piszesz sie, ze znacie się juz długo...zawsze się tak zachowywał? A czy te "okoliczności",które przeszkadzały Wam storzyc zwiazek to nie czasem jego niedojrzałośc. Ja bym nie wytrzymała z takim facetem - a juz chyba z tego nie wyrosnie :(

Gość pp123
Daj sobie z nim spokój. Żebyście mogli być razem on musiałby się radykalnie zmienić, a przecież to nie na tym powinno polegać żeby kogoś zmieniać na siłę. Ja Ci radzę, zostaw go. Im szybciej tym lepiej. Ja kiedyś miałam podobna sytuację i powiem Ci, że im dalej tym gorzej. Jeszcze trochę i będziesz z nim z litości.A jak zechcesz go zostawić zacznie Cie straszyć, że się zabije, nie poradzi sobie bez Ciebie i takie tam.

Wczoraj wieczorem mieliśmy się spotkać i pójść na ipwo na spokojnie porozmawiać i się dogadać. Ja zaryczana i zmęczona, resztkami sił ubrałam się i poszłam a tu nagle on mi oznajmia że sami będziemy tylko chwilę bo jego znajomi przyjdą. Oczywiście resztę wieczoru czułam się źle, bo on mnie o tym nie poinformował wcześniej a tak to bym chociaż się pomalowała i jakoś ogarnęła :( Jakoś tam się dogadaliśmy, on przepraszał, obiecywał że będzie bardziej dojrzale się zachowywał. Chciał się przytulać ale ja powiedziałam że jeszcze jest mi smutno po tym wszystkim i nie mam nastroju. Ktoś puścił jointa przy stoliku - on wie że ja tego nie toleruję, miał tego nie palić mimo że już dwa potknięcia mu się zdarzyły i się wydało, za każdym razem było "więcej tego nie zrobię, nie chcę cię stracić". Wczoraj jednak zapalił z nimi. Na późniejsze moje pytanie "dlaczego to zrobiłeś?!" odpowiedział z nonszalancją "bo miałem ochotę". Jak ja mam mu ufać?! Jak pojedzie na koncert (jest muzykiem) to też usłyszę "bo miałem ochotę" jak się z kimś np prześpi?! Powiedziałam że mnie zawiódł i poszłam do domu. Przez cały wieczór nawet nie zadzwonił zapytać czy dotarłam do domu. Wysłałam smsa "potrzebuję pomocy, odbierz" a on nic...

Co o tym myślicie? :(

Nie cierpię takiego typu... Nie wytrzymałabym, Droga autorko, ale jesli masz w sobie wole walki...Tyle ze to orka i nie wiadomo czy sie uda zmienić chociaż trochę takiego Piotrusia Pana. Optymizm i radosć życia to co innego niż emocjonalny niedorozwój:/ A jesli będziesz chciała mieć dzieci z nim kiedyś?

Swoja droga czy oni uwazają że to jest fajne? Jak wygląda taki facet 50 letni który np tańczy i udaje przy tym ruchy frakcyjne albo kwiczy jak zwierzak.Widziałam takiego na weselu- MASAKRA

co innego wygłupy w domowym zaciszu co ja i mój chłopak uwielbiamy a co innego zachowywać się przy ludziach jak "niedorozwój" :/ a może podpalanie mu mózg wyżarło...? :D Chemia chemią ale po co się męczyć przy chłopaku który nie liczy się z twoim zdaniem a co gorsza nie interesuje się tobą...

Zafundujcie sobie nowych partnerów. Meczycie sie oboje przeciez.

Powiedz mu ze jesteś w ciąży;) nawet poproś jak masz jakaś koleżankę w ciąży żeby zrobiła test i wyślij mu zdjęcie testu na twojej dłoni MMSem gdy już w to totalnie uwierzy,na drugi dzień powiedz mu ze żartowałaś:"To był test Magdy/Ani/Kingi nie mój, a ty uwierzyłeś?! BBOOOŻŻŻEEEE" wybuchnij głupkowatym śmiechem, zrób głupią minę i wyjdź z domu. To tak na pierwsza próbę. Jak zadzwoni,lub spyta co w ciebie wstąpiło ze tak a nie inaczej zrobiłaś,powiedz mu ze ma próbkę swojego zachowania i jeśli się nie zmieni to nawet jak będziesz w ciąży to na pewno nie pozwolisz żeby dziecko miało takiego ojca. Odłóż słuchawkę,odejdź,nie rozmawiaj już z nim po tym.Niech zostanie z tym sam i przemyśli sprawę.Jeśli się rozstaniecie tym lepiej dla ciebie moja droga...Raczej sądząc po wpisach zasługujesz na kogoś lepszego...Sama jestem w związku,gdzie to ja muszę być "głową i szyją" i do tego to ja muszę nosić spodnie i wychowywać 26latka....Powodzenia

Autorko,czy znasz zwrot - nadaje sie do tanca,albo do rozanca ? Twoj chlopak zdecydowanie nie nadaje sie do tego,zeby wiazac z nim przyszlosc. Wyglada na to,ze jest wspanialym kumplem i swietnym towarzyszem zabaw i tym Ciebie prawdopodobnie zauroczyl ;) Musisz jednak zdac sobie sprawe z tego,ze osoby,ktore potocznie okresla sie,ze sa "dusza towarzystwa" z natury sa skore do zabawy,nie przejmuja sie problemami i zyja na zasadzie - jutro bedzie lepiej. Takiego podejscia nikt sie nie uczy,tylko sie z nim rodzi. Sporadycznie trafiaja sie jednostki ,do ktorych dotrze,ze tak sie nie da zyc i ze jednak zycie nie polega tylko na zabawie,ale niesie tez obowiazki.... To przykre,ale na podstawie tego co piszesz,wyglada na to,ze jestes w zwiazku z "krwi i kosci" imprezowiczem . I jak by to podsumowala moja babcia - z tej maki chleba nie bedzie :O Czym szybciej to zrozumiesz ,tym lepiej dla Ciebie :) ... bo tacy ludzie sie nie zmieniaja :( A oczekiwanie po kims,kto wypalil jointa,odpowiedzialnego zachowania,to tak jak wlozenie reki do ognia z nadzieja ze sie nie oparzysz.

Dziękuję za odpowiedzi. Do kilku z wniosków które wam się nasunęły sama doszłam i jest mi z tego powodu bardzo przykro bo wszystko wskazuje na to, że macie rację - on się nie zmieni, po prostu taki jest i mu z tym dobrze :( Jestem osobą dającą wiele szans i wierzącą w dobro w ludziach, ale chyba muszę to zmienić bo tylko od życia po d***e za to dostaję...