Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie parowki

Macie jakieś ciekawe przepisy z parówkami?

Polecane posty

Gość lubie parowki

słyszałam o parówkach w ciescie naleśnikowym i zamierzam spróbować ale szukam innych przepisów jak można jeszcze przyrządzić parówki prócz gotowanych czy surowych :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ej powiedz
se usmaz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie parowki
wiem że można usmażyć ale chodzi mi o coś bardziej oryginalnego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nacinam wzdłuż
wkładam pokrojony w słupki ser , polewam ketchupem i zapiekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w ciescie francuskim - owijasz parowki i pieczesz az ciasto sie zrumieni, mozesz dodac do srodka pieczarki, cebule itp wg upodobania - jesli wiecej dodatkow to parowke przekroj wzdluz i polowe umeszczaj w ciescie mozesz zrobic naciecie i do niego wlozyc ser, ewentualnie boczek, pieczarki i upiec albo w mikrofali zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie parowki
Super, dziekuje za przepisy i linka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto sie ze mna zgodzi
a wiesz z czego robia paroweczki??? powiem ci.... -wymiona -oczy -nawet kości -jądra smacznego:-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiedziałam że jakaś pipa
napisze coś ekstra na ten temat :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie parowki
Nie interesuje mnie z czego robią parówki, Ty też tego nie wiesz na 100%, tak samo głupie masło ze sklepu nie jest prawdziwym masłem, mleko ze sklepu to w większości woda a wszyscy go piją. Lubię parówki i interesują mnie przepisy jak inaczej je przygotować a to czy są zrobione z jąder czy nawet z papieru toaletowego mnie nie obchodzi, smakują mi i to się liczy. Nie jestem maniaczką zdrowej żywności, jem to co lubię i nie będę sobie odmawiać tej przyjemności :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PARÓWKI SĄ ŹRÓDŁEM KOLAGENU
WŁASNIE DLATEGO ŻE SA ZROBIONE ZTAKICH RZECZY a kolagen cenna rzecz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smazone w ciescie nalesnikowym
I polane grzybowym sosem. lub w kopytkowym ciescie panierowane w jajku i bulce tartej i usmazone . :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Mam własne leczo w słoikach, bez cebuli i mięsa.Zimą podsmażam cebule, pieczarki i parówki i całość zalewam leczo.

Kiedyś jadałam podsmażane na patelni, na to plasterki sera, przykrywałam pokrywką i trzymałam do roztopienia sera.Teraz unikam takich ciężkostrawnych dań. Ale smak super, szczególnie z sałatką z pomidorów.

Parówki świetnie sprawdzają się też jako dodatek do jajecznicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny ostatnio trafilam na program w tv (chyba Wiem co jem ale nie daje reki uciac) i mowili tam zeby parowek nie gotowac tylko podgrzewac w wodzie i nie piec bo wydziela sie wtedy jakas toksyczna substancja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tia

A ja słyszałam, że weganie mogą śmiało jeść parówki, bo ram nie ma ani grama mięsa. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×