Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość lubie parowki

Macie jakieś ciekawe przepisy z parówkami?

Polecane posty

Gość lubie parowki

słyszałam o parówkach w ciescie naleśnikowym i zamierzam spróbować ale szukam innych przepisów jak można jeszcze przyrządzić parówki prócz gotowanych czy surowych :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ej powiedz
se usmaz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie parowki
wiem że można usmażyć ale chodzi mi o coś bardziej oryginalnego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nacinam wzdłuż
wkładam pokrojony w słupki ser , polewam ketchupem i zapiekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w ciescie francuskim - owijasz parowki i pieczesz az ciasto sie zrumieni, mozesz dodac do srodka pieczarki, cebule itp wg upodobania - jesli wiecej dodatkow to parowke przekroj wzdluz i polowe umeszczaj w ciescie mozesz zrobic naciecie i do niego wlozyc ser, ewentualnie boczek, pieczarki i upiec albo w mikrofali zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie parowki
Super, dziekuje za przepisy i linka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto sie ze mna zgodzi
a wiesz z czego robia paroweczki??? powiem ci.... -wymiona -oczy -nawet kości -jądra smacznego:-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiedziałam że jakaś pipa
napisze coś ekstra na ten temat :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie parowki
Nie interesuje mnie z czego robią parówki, Ty też tego nie wiesz na 100%, tak samo głupie masło ze sklepu nie jest prawdziwym masłem, mleko ze sklepu to w większości woda a wszyscy go piją. Lubię parówki i interesują mnie przepisy jak inaczej je przygotować a to czy są zrobione z jąder czy nawet z papieru toaletowego mnie nie obchodzi, smakują mi i to się liczy. Nie jestem maniaczką zdrowej żywności, jem to co lubię i nie będę sobie odmawiać tej przyjemności :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PARÓWKI SĄ ŹRÓDŁEM KOLAGENU
WŁASNIE DLATEGO ŻE SA ZROBIONE ZTAKICH RZECZY a kolagen cenna rzecz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Smazone w ciescie nalesnikowym
I polane grzybowym sosem. lub w kopytkowym ciescie panierowane w jajku i bulce tartej i usmazone . :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Mam własne leczo w słoikach, bez cebuli i mięsa.Zimą podsmażam cebule, pieczarki i parówki i całość zalewam leczo.

Kiedyś jadałam podsmażane na patelni, na to plasterki sera, przykrywałam pokrywką i trzymałam do roztopienia sera.Teraz unikam takich ciężkostrawnych dań. Ale smak super, szczególnie z sałatką z pomidorów.

Parówki świetnie sprawdzają się też jako dodatek do jajecznicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Dziewczyny ostatnio trafilam na program w tv (chyba Wiem co jem ale nie daje reki uciac) i mowili tam zeby parowek nie gotowac tylko podgrzewac w wodzie i nie piec bo wydziela sie wtedy jakas toksyczna substancja

Edytowano przez mafkejs
Blad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tia

A ja słyszałam, że weganie mogą śmiało jeść parówki, bo ram nie ma ani grama mięsa. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×