Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zadaję dziwne pytania

Widzieliście kiedyś tasiemca?

Polecane posty

Gość ewusssssssss
Mozesz zarazic sie np poprzez niemyte jabłko,albo kontakt z chorą osobą!Generalnie choroby pasozytnicze to tzw."choroby brudnych rąk"... :(((( O ile tasiemca łatwo zwalczyć, o tyle osiki czy glisty ludzkie już trudniej :(

Gość bez nicka i podszywów
niestety takie choroby istnieją są obleśnie nie ma co ukrywać, ale osoby cierpią strasznie bo leczenie jak i profilaktyka po wyleczeniu trwają długo

Gość fuuuuuuuuj.............
ja pierdziuuuuuuu:-O a owsiki to co to? slyszalam ze swedza?

ale czego ludzie nie wymysla - pewnego czasu bylo glosno o nowej rewelacyjnej metodzie chudniecia (z reszta do tej pory mozna to znalezc) - aby wlasnie 'polknac' tasiemca - co gorsze niektorzy desperaci wybierali taka metode

Gość ergergrg
Póki tasiemiec jest żywy, w organizmie zwierzęcia, to można tylko zobaczyć jego człony, te dojrzałe i wydalone przez żywiciela, zawierające jaja. Wyglądają... jak wyschnięte kawałeczki makaronu tasiemki, zupełnie niegroźnie! :(

Gość fuuuuuuuuj.............
coooo? nie wierze ze ktos z wlasnej woli polknie tasiemca zeby schudnac:-OLo Maaaatko Boska:-O

Gość ewusssssssss
owsiki swedza niemiłosiernie.To takie małe niteczki ,jest ich milirady!Nie mozna usiedziec na miejscu!Wierca w tylku,ze az ze zlosci mozna wlosy sobie wyrywac! NIKOMU NIE ZYCZE!!! Schudłąm 10 kg poprzez owsiki i niestety do dzis przytyc nie moge- BMI= 16,8:(((

Gość ergergrg
Bo ja wiem czy chorowanie jest straszne, jeśli się w porę zorientować, zanim tasiemiec zrobi spustoszenie w organizmie? Mój kot miał tasiemca i wydawał się calkiem zadowolony, a potem lekarstwo szybko zadziałało i było od razu super.

Gość ewusssssssss
sa desperaci i sa ogloszenia,ze zaplaca za zarazenie pasozytami :(

nie samego tasimca tylko jego jaja - niestety znalezli sie smialkowie :D ale chyba odkrylam inna metode odchudzania - jak jest sie glodnym to pooogladac rozne filmiki tego typu - od razu sie odechciewa :D

Gość Tak tak taki tasiemiec to sama
przyjemność :O Ból brzucha, nudności, wymioty, bóle głowy i brzucha =sama przyjemność :O

Gość ewusssssssss
ten tasiemiec ma identyczne objawy jak owsica ...:(

Gość kaptuurek
a są ,jakieś sposoby na te owsiki ,bo chyba ja mam coś takiego często mnie swędzi odbyt?

przy owsikach swedzi caly czas - nie czasami - sa leki ale jedynie po konsultacji lekarza

Gość ewusssssssss
Ja juz całkowicie zrezygnowałam z cukru,słodyczy,chipsów!!!! No i Zentel.Ale w ciągu 5 lat miałam z 10 razy nawroty-dopóki nie rzuciłam słodyczy:( Koło się zamyka,bo chce przytyc,opieprzam się słodyczami po czym mam nawrót owsików i trzeba znów miec diete:(

Gość ewusssssssss
dokładnie-przy tym gównie swedzi non stop-ciagle jest sie złym i rozdraznionym.Zrob test-jak Cie swedzi ta,włoz palec i zobacz czy przyczepi sie owsik do palca-taka cienka,biala niteczka.Jak tak,to niestety musisz isc do lekarza po recepte na lek.Najlepszy jest Zentel!Ja wyprobowalam juz wszystkich i tylko zentel dziala!

szukalam w internecie i nie ma nic, zadnego leku, ktory by zwalczyl pasozyty (przynajmniej ja nie znalazlam) - jedynie jakies CUDA, oczywiscie z cudowna cena, po ktorych nie ma gwarancji, ze zadzialaja

Gość ewusssssssss
ciezko jest to wyleczyc niestety,bo jaja owsika sa wszedzie!W poscieli,kurzu,na ciuchach! Trzeba wszystko prasowac codziennie. No i dobry jest tez greposept-gorzki plyn z pestek grejfruta.Ja juz odpukac rok nie mam nawrotów,ale nie jem praktycznie słodyczy w ogóle!!!!!!!

Gość kaptuurek
Zentel -piszesz żę brałaś zentel lek przepisany od lekarza i mimo to robaki wracały?

Gość kaptuurek
miało być EWUSSSSS -bierzesz zentel.............tak jak wyżej

Gość kaptuurek
a gdzie taki płyn kupiłaś?

Gość ewusssssssssssssssss
Tak brałam Zentel-płyn bądź tabletki.Juz wielokrotnie.. Owszem dzięki zentelowi długo nie miałam nawrotów(walczę z chorobą odkąd pamiętam-od dobrych 20 lat)! Nie mam nawrotów dzięki Zentelowi,ale także dzięki całkowitemu wykluczeniu cukru! Natomiast jak brałam Pyrantelum to szybko wracały(po miesiącu:()

Jesli chodzi o greposept kupiłam na allegro przez Internet. Ale spradz najpierw czy to masz.Na kale powinno byc tysiace białych nitek! Nie bierz bez powodu Zentelu,bo to TRUCIZNA,ktora lekarze niestety niechetnie przepisuja:( Bardzo niebezpieczny jest.Ja juz dawno powinnam umrzec tyle tego wypiłam... Aha koniecznie pij kefiry-codziennie!

Gość kaptuurek
To nie ma cudownego leku ze zażyje się pare razy i nie wrócą więcej?jak to możliwe aby od 20 lat mieć takie coś?Dlaczego się tego nie da wyleczyć raz a dobrze ,a nie zarażasz nikogo ze swojego otoczenia?

nikt nie jest zarażony!!! Jak zaczynam jeść więcej rzeczy typu-frytki,chipsy,słodycze(które uwielbiam) od razu odczuwam swędzenie w odbycie i po tygodniu pojawiają się lokatorzy. Od roku postanowiłam totalnie wziąć się za siebie.Nie jem niezdrowych rzeczy,unikam też słodkich owoców i soków.Nie jem słodyczy,a jak już coś zjem,to zaraz łykam czosnek w kapsułkach.Piję kefir,greposept i wzmacniam organizm tranem.. Od Walentynek 2008 nie mam owsików. Jako mała dziewczynka zaraziłam się i już mi tak zostało do dziś!!!!!! a w kosmetyczce mam zawsze przy sobie gdziekolwiek się wybieram 2 opakowania Zentelu(załatwione bez recepty,bo ZADEN LEKARZ NIE CHCIAŁ MI GO PRZEPISAC:((((((((((()

Gość kaptuurek
A dlaczego kefiry?Masz rację przy najbliższym wypróżnianiu muszę sprawdzić dzięki za informację na ten temat.

Ale Kapturu sprawdz najpierw czy to masz...Wbrew pozorów u mnie w rodzinie NIKT nie jest zarazony,wiec nie jest to takie proste jak opisuja!!! Moj mąż jest ze mną juz 5 lat i tez się ani razu nie zarazil,wiec moze u Ciebie to nie to:)))))oby nie,zycze Ci tego!

Kapturku miało byc;) Kefiry są kwaśne dlatego!!! No i sok z ogórkow i kapusty!Ale najwazniejsze by nie jesc słodyczy itp.. No i łykaj czosnek-osiki nie znosza czosnku!

Gość kaptuurek
Ewusssss napisz jeszcze dlaczego piłać kefiry?