Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pannna młoda z dzieckiem

Czy wypada isc do slubu w welonie ??

Polecane posty

Gość Pannna młoda z dzieckiem

Taką wybrałam suknię http://www.marketon.pl/suknieslubneisabella/index.php?m=ass&s=jqbgmvrb7pa8239cmvxne94lywbvbipd&id_ass=92400 i nie wyoibrażam sobie tej sukni bez dlugiego welonu.I tutaj sie zaczyna mój problem . Mam już dziecko 2 latka i z tego co wiem nie bardzo wypada pannie mlodej z dzieckiem założyć welon. Mozecie cos doradzic??

Kobieto idź w czym masz ochotę:-) A welon jest piękną ozdobą:-)

Wypada nie wypada bez przesady ja nie znam ani jednej panny młodej która by np szła z brzuchem i nie miała welonu. Jak by się ludzie takimi bzdurami przejmowali to producenci welonów nie mieli by zbytu. Bo przecież welony tylko dla dziewic.

Gość no i co jeszcze
moze wianuszek na główkę??? Co za czasy, dzieciak ma dwa lata a jej się welon marzy. Bez wyobraźni jestescie i tyle.

Gość smialo w welonie
ja tez mam dziecko i bede miala welon:)

Pewnie, ze wypada, zeby któraśz tych co dumnie popychają w bieli i welonie była jeszcze tak dziewicą. Jak dla mnie jeszcze twoje dizecko niech obrączki niesie albo kwiatki sypie. Niecierpię ukrywania dzieci na ślubach, a to wbrew pozorom, ciągle częste zachowanie.

Gość zgadzam sie z przedmowczynia 1
Do tej sukni koniecznie dlugi welon

Gość arabeskuniaaaaaa
jak wybierałam z moją przyjaciółką suknię do ślubu to też miała taki problem bo miała dziecko już w związku. I wiesz co autorko ona na swe wątpliwości usłyszała od pewnej kobietki która szyła jej suknie z salonu? Teraz nikt na to nie patrzy a miała klientkę, która miała dwoje dzieci i brzuch w 6 miesiącu i zażyczyła sobie welon do ślubu do ziemi" Także na to nie patrz czy pasuje, czy nie. Na szczęście żyjemy w kraju w którym po nocy poślubnej nie trzeba wywieszać na balkon prześcieradła świeżo upranego, by udowodnić ludziom swoje dziewictwo:-) pozdrawiam, suknie piękna bez welonu jej nie widzę:-)

Gość muminkowa krecikowa
a ja widzę ją bez welonu ( bynajmniej nie ze względu na dziecko) wlosy w piekny klasyczny kok i duży kwiat

Gość qwer
wypada czy nie wypada!!! kurde wierzycie w takie zabobony !!! przeciez jak masz dziecko przed slubem to nie jestes czysta wiec nie mozesz miec welonu!!!tak mi tlumaczono w nosie to mialam!!!mialam zajebisty welon a po oczepinach zajebisty diadem!!pozdrawiam!!!

Gość śmiało w welonie
nie ma sie kim i czym przejmowac,malo jest swietych ktore biora slub w welonie:)

Gość koniecznie w welonie
i to bardzo dlugim

ja zawsze myślałam, ze kulturowo to welon i biel przysługuje tym które zachowały czystość do ślubu.

Moi znajomi 3 lata temu przyśpieszyli ślub bo okazało się, że ona w ciąży. Rodzina była strasznie konserwatywna, kazała doszyć do sukienki i welonu niebieskie kwiaty które generalnie oszpeciły strój. Ale musiały być bo biel już nie może być

Gość glupie zwyczaje
doszywac kwiatki do bialej sukni,totalna glupota.Zakladaj biala suknie i bardzo dlugi welon a twoje dziecko niech sypie kwiatki.Pozdrawiam

Gość maryna ze młyna
jak myslicie / od kiedy suknie ślubne są białe ? kiedyś białe nie były , to krolowa chyba wiktoria załozyła pierwsza białą suknię i inne paniusie odgapiły i już zakładały białe suknie , wiec nie wiem kto to wymyślił ze biały to kolor czystości , paranoja

Gość decyzja nalezy do Ciebie
to nie kwestia wypada czy nie tylko jak Ty czujesz... Ja bym nie poszla z welonem. Baaa, nawet zrezygnowalam z mojego ulubionego snieznobialego koloru, ze wzgledu na niedochowanie wianka :P Ale nie zastanawialam sie "co inni powiedza" tylko czulam sama w sobie, ze jak nie zasluzylam to nie pojde w bialej sukni i w welonie. Ale skoro Ty "nie wyoibrażasz sobie tej sukni bez dlugiego welonu" to w ogole nad czym sie zastanawiasz? :D

Gość decyzja nalezy do Ciebie
kwiatkow zadnych nie doszywalam, juz by mi sie chcialo, poza tym nie lubie czegos takiego. Po prostu sukienka byla niebieska :D

Gość droga autorko
nie wiem skad ale wzial sie przesad ze welon lub bialy kolor to tylko dla dziewicy. tylko ile panien mlodych w dzisiejszych czasach idzie do slubu jako dziewica? a nawet ile z nich swoje dziewictwo stracilo ze swoim mezem? wiec jesli kasia to robi ale kasia nie ma dziecka kasia moze a Ty masz to nie mozesz? pewnie, ze mozesz

Gość ale cyrk
welonu się wstydzisz a ślubu w Kościele nie ? jak taka poprawna chcesz byc to bierz ślub cywilny

Gość djhgkghfghhtyjtyukuyilkyilyi
MOZE CI TO DZIECKO BĘDZIE TEN WELON NIOSŁO HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA, BOŻE CO ZA KRETYNKI :D:D:D

Gość wszysykie wielkie dziewice
ciekawe ktora z Was w bieli przy oltarzu byla .....?? Zakladaj dlugi ,piekny welon

josawli--pokaż mi choć jedną pannę młodą,która zachowała czystość...bo nie chodzi tu tylko o widoczny brzuszek czy maluszka:) poza tym akurat nie welon symbolizuje czystość:) Ja ma 3letnią córeczkę , latem mam ślub i jeśli tylko w welonie będzie mi ładnie to czemu nie:) biała suknia odpada ponieważ źle czuję się w tym kolorku

Gość a moze nawet 9999

Gość jasne ze wypada
suknia piekna

Gość tylko w welonie