Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pannna młoda z dzieckiem

Czy wypada isc do slubu w welonie ??

Polecane posty

jak ojcem dziecka jest ten z którym bierzesz slub to zakładaj a jak z innym to nie wypada 🖐️

Gość decyzja nalezy do Ciebie
ja juz pisalam, ze ze wzgledu na to, ze wianka nie dochowalam to zrezygnowalam z tych atrybutow jak biel i welon na slubie ;) Ale to sprawa indywidualna i nikomu nic do tego. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy oceniac kobiety w ciazy idacej do oltarza w welonie ;) Skoro welon pasuje do sukienki i chcesz go miec to jak najbardziej WYPADA! :D

Nie macie racji odradzajac dziewczynie welon! Welon nie ma nic wspolnego z tym czy ty masz dziecko czy nie! Mirt, w pinaja w welon dziewice, rozumiecie MIRT!! nie wiem czy kto kolwiek wie co to wogole jest? A ty Idz do slubu w tym welonie , bo to nieodzowna czesc tej sukni.A synek bedzie mogl go niesc.Zycze szczescia.Jeszcze raz powiem, ze gdybys wpiela w welon MIRT, to pewnie dewotki byly by zbulwersowane.

Samosia123 ..:O nie jestem katolikiem ale biorąc slub koscielny powinno sie chociaz zachowac godnie :) a nie robic szopke :D

Gość olla30
Nie wypada paradować w welonie majac dziecko. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz ale nie zdziw sie jak sie ludzie beda podsmiechiwac na slubie ;P

Gość errteee
"Historia welonu jest dość długa i sięga odległych czasów. Jego geneza wywodzi się od zwyczaju narzucania koca na głowę Panny Młodej przez narzeczonego. Inne źródła podają, iż welon miał za zadanie osłonę twarzy kobiety aż do końca ceremonii. Miało to na celu całkowitą akceptację wyboru partnerki życiowej przez rodziców. Poza tym uznaje się również, iż welon to po prostu forma ochrony przed pokusami tego świata. Obecnie uznaje się go jako symbol niewinności, którą kobieta traci wraz z zamążpójściem. Dawniej zakrywał on Pannę Młodą od stóp do głów w celu podporządkowania wybranki serca swemu mężczyźnie. Tradycją jest, iż ojciec Panny Młodej tuż przed ołtarzem podnosi welon ku górze ukazując twarz Panu Młodemu. Również po ceremonii Pan Mody podnosi welon, a następnie po raz pierwszy całuje swoją żonę."

Gość nimfa19
co to za pytanie wesele suknia i bez welonu dziewczyno tego już nigdy nie założysz masz jedną okazje i chcesz ją zmarnować

Gość strasznie droga
18:34 Pannna młoda z dzieckiem Taką wybrałam suknię http://www.marketon.pl/suknieslubneisabella/ index.php?m=ass&s=jqbgmvrb7pa8239cmvxne94lywbvbipd&id_ass=92 400 i nie wyoibrażam sobie tej sukni bez dlugiego welonu.I tutaj sie zaczyna mój problem . Mam już dziecko 2 latka i z tego co wiem nie bardzo wypada pannie mlodej z dzieckiem założyć welon. Mozecie cos doradzic?? strasznie droga ta sukienka, znam ich bezpośredniego producenta moge ci zalatwic ja duzo taniej

Gość strasznie droga
18:34 Pannna młoda z dzieckiem Taką wybrałam suknię http://www.marketon.pl/suknieslubneisabella/ index.php?m=ass&s=jqbgmvrb7pa8239cmvxne94lywbvbipd&id_ass=92 400 i nie wyoibrażam sobie tej sukni bez dlugiego welonu.I tutaj sie zaczyna mój problem . Mam już dziecko 2 latka i z tego co wiem nie bardzo wypada pannie mlodej z dzieckiem założyć welon. Mozecie cos doradzic?? strasznie droga, moge ci załatwic taka sama duzo taniej, sprowadzam je bezpośrednio od producenta ale nie z takim narzutem

Gość pann młoda z dzieckiem
Juz zamówiłam ta suknię i wcale nie jest droga,w porównaniu z salonami.Takze dzieki. Welon tez zamowilam ,bardzo dlugi:)

Dlaczego??to ze dziewczyny ma dziecko, ma wykluczyc welon na jej glowie. Niejedna panna z dzieckiem!! jest bardziej niewinna, niz te cnotliwe! z kilkoma skrobankami na sumieniu.A ja jeszcze nie dawno bylam swiadkiem, bedac na najwyzszym szczycie Alp po stronie Niemiec, jak z kolejki linowej wysypala sie Panna mloda z mezem ,a za nimi trojka dzieci, radosni szczesliwi, rozesmiani ! Turysci zamiast podziwiac panorame zapierajaca dech w piersi, zaczeli fotografowac Cale ta rodzine, a suknia pani mlodej bielsza byla od sniegu !!no i ten welon w ktory!! zawijala sie chyba 8 letnia coreczka. Bierz slob skarbie w welonie, bo nawet jezeli zdarzy sie jeszcze taka okazja ,sama z niego zrezygnujesz. Czego ci nie zycze. No trodno biore poprawke, na ciemnogrod jaki jeszcze istnieje w Polsce, a tacy chca byc hop!!! do przodu ha ha...

Gość zgadzam sie z SAMOSIA123

temat rzeka.... :O szczerze mówiąc śmieszą mnie te ślubne zabobony. Zrób jak uwazasz i nie przejmuj sie innymi. To TWÓJ ślub.

Szczerze mówiąc nie wiem, czy welon ma coś wspólnego z dziewictwem i nie wiem, czy jeszcze w ogóle ktoś patrzy na kolor sukni. Znam w każdym razie dziewicę, która szła do ołtarza bez welonu ani "mirtu" i taką, co szła w sukni ecrue, więc chyba nie ma co zakładać, że to znów takie ważne, a dziewice sobie pilnują, żeby im nikt symbolu nie gwizdnął :P Ale z zupełnie innej beczki - IMHO do tej sukni pasuje welon albo dokładnie taki, jak na zdjęciu 9bogaty, mięsisty) albo żaden. Zdecydowanie nie takie, jakie widuje się najczęściej - leciutkie mgiełki.

Gość dokladnie tylko taki jak
na zdjeciu

Gość nie ma sie nad
czym zastanawiac,welon na glowe i do oltarza:)

Gość pewnie ze...
mozesz isc do slubu w welonie, teraz welon nic nie znaczy, moja sasiadka co byla prostytutka tez szla do slubu z pewnym glupkiem w welonie :)

Gość chyba tak to szło
Słyszałam taką zasadę: Dziewice: welon puszczony z góry głowy. Niedziewice: welon wypuszczony spod koka (czy co tam jest na głowie ;) )

hehe pokazcie mi dziewice przed oltarzem ktora bierze slub;) ubieraj sie tak zebys byla piekna a nie w to co wypada dewoty i tak Cie wyklną;) co bys nie ubrala lub ubrala :D

Gość popieram wypowiedz kariolki

Gość chyba zwariowalas z tym welone

Gość jak to zwariwala
zakladajwelon i nie sluchaj tych bzdur

Gość jasne zakladaj nie sluchaj
tych cnotek:)

Gość dlugi welon to dopelnienie tej
sukni

ja tam miałam welon a nawet dwa, krótki i dłuuugi, który niosła za mną moja 6 letnia wówczas córa:) coprawda suknia była ecru, welony również, ale to dla tego ze w bieli mi nie bylo do twarzy a nie przez zabobony:P

Gość często wtedy starsze towarzyst
wo damskie ma używanie.......tu nawet nie chodzi o to ,czy iść w tym welonie ,ale o klasę takiej panny młodej-bo co by nie mówić to troche groteskowe mam dziecko ALE MUSZę MIEć WELON! lepiej już wybrać kreację bardziej dojrzałą,a nie dla młodej dziewicy-bo to jest po prostu śmieszne...i ściąga plotki!

Gość glistha 69
Proszę cie kobieto nie osłabiaj mnie że przejmujesz się starymi zabobonami. To jest TWÓJ dzień! I nawet jeśli zechcesz sobie nasrać na głowę to zrób to:D! Moherowym beretom nic do tego. Naprawdę uważam ze jeśli chcesz i dobrze się czujesz w welonie to POWINNAŚ go założyć. A wiesz że kiedyś jak laska była w ciąży albo miała już dziecko to musiała księdza pytać o zgodę na białą suknię? Dla takich kobiet suknie ślubne były błękitne... tak mi opowiadała babcia...

Gość nie maja o czy gadac
przeciez welon na glowie u matki to nie grzech