Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferolka

cera- problemy z trądzikiem, pryszczami

Polecane posty

Gość ferolka

Witam ! zakładam ten temat, ponieważ ja borykam się z trądzikiem od 3 lat. Chciałabym się z wami podzielić swoimi doświadczeniami związanymi z maseczkami, lekami itp. Od 2 lat lecze się dermatologicznie. Czasami leki dzialają, czsami szkodza.. Aktualnie odstawiłam leki na tydzień aby cera mogła odpocząć od ciągłych chemicznych substancji . statni mama pradzila mi, abym krostki delikatnie przemyła wodą utlenioną. Muszę przyznać, że po pierwszym razie widać niewielki efekt. Tylko jeżeli ktoś ma ciemna karnacje to nie polecałabym, ponieważ może on rozjaśnić skórę. Czy ktoś z was stosował wodę utlenioną do trądziku lub pryszczy ?

Gość ferolka
Przepraszam, ale zjadło mi w kilku wyrazach "o".

Gość ferolka
nikt mi nie pradzi ?

Gość bez_tradzika
Mi lekarz w Warszawie przepisał Izotek - jak na razie działa. Jest to lek stosunkowo drogi - normalnie kosztuje ponad 100 zł. Ale można go dostać taniej. Ja go kupuje za 85 zł w Aptece za Grosze na Złotej w Warszawie wiec idz do lekarza, pogadaj z nim o tym i jak coś to kup Izotek.

Gość ferolka
tak, wiem.. Miałam już ten lek i mi nie pomógł, poza tym leczę się u dermatologa około 3 lat i czasami bywało lepiej, ale teraz po nowych lekach jest coraz gorzej . A zna ktoś jakiś fajny domowy sposób, naturalny ? Wiem, że za dużo chemii na mojej twarzy..

Gość asdasdasdasds
na pewno nie wodą utlenioną jeżeli nie chcesz mieć przebarwień, plam i zniszczonej cery... Bo to najprostsza droga... Ja robiłam najróżniejsze maseczki - z drożdzy, albo płatkow owsianych z miodem, ale tak naprawdę pomogły badania hormonalne i stweirdzenie co faktycznie jest przyczyną trądziku. A potem prosto z górki i teraz mam twarz jak pupę niemowlaka...a jeszcze 3 lata temuto był tylko jeden wielki pryszcz.

Gość ferolka
a maseczki Ci cos pomagały ?