Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiza_gdansk

problemy z matką

Polecane posty

Gość luiza_gdansk

Dlaczego kiedy zawsze cos sie stanie na moja niekorzysc, to wg niej jest to ZAWSZE moja wina. Ktos mnie zaczepi - moja wina, bo musialam jakos sprowokowac, ktos mnie okradnie - moja wina bo nie upilnowalam, cos mi sie nie uda - no bo taka sierota z ciebie. Dlaczego :(

Gość maciarewicz2010
Musisz powalczyć o uznanie własnej wartości u matki, ale najpierw zdobądź szacunek do samej siebie, to wtedy ględzenie matki będziesz zbywać złośliwym uśmieszkiem. No bo wiesz ona ma problem ze sobą i stara się przerzucić go na ciebie, boi się tez że odejdziesz i nie będzie na kogo zwalić winy. Czeka cie teraz praca nad odcięciem pępowiny i udowodnieniem sobie jak bardzo jesteś wartościowa. Jakby co mam nożyczki. Pomyśl sobie że ona jest i do konca życia będzie tylko kuchtą a ty np czym tam chcesz: studentką, dobrą kochanką, lepsza tancerką więcej książek przeczytałaś czy co tam chcesz ;)

Gość maciarewicz2010
odpowiedziałem ci wyjątkowo nie złośliwie, bo fajne masz imię i jesteś z mojego miasta :)

Gość luiza_gdansk
Tzn może powiem tak, czuję własną wewnętrzną siłę, tylko jakbym chciała opowiedzieć o jakimś problemie, to zawsze wszystko przeze mnie. Bo dlaczego zrobiłaś tak, mogłaś zrobić inaczej, a ja też nie jestem robotem, który wszystko robi mechanicznie i postępuje absolutnie bezbłędnie. Potem dziwi się, dlaczego nie chcę z nią posiedzieć i porozmawiać, ciekawe dlaczego ?

Gość maciarewicz2010
Manipuluje tobą wykorzystując emocjonalną zależność. Albo na to pozwolisz albo nie. Z wiekiem problem minie, wyprowadzisz się i dasz sobie spokój, będą inne problemy. A ona spotulnieje jak zobaczy że nie ma cię na wyciągnięcie ręki.

Gość luiza_gdansk
Moja siostra wyprowadziła się i też czasami jej "ględzi", nawet mojemu chłopakowi, że to i to źle zrobił, potrafi każdemu dokuczać ! Wiem, kiedy jest moja wina, ale kiedy coś stanie się złego nie z mojej winy, to jest w kółko gadka "ale z ciebie pierdoła", jakby urodziła się chodzącym ideałem.

To jest proste jak budowa cepa.Mama ma problem,bo jest nieszczęśliwa i innym zycie zatruwa.Ja miałem podobnie i trzeba było walnąć pięścią w stół! Tacy ludzi są do leczenia.Ani dzieci nie rozumieją ,ani nie potrafią wychować...niestety a potem ty będziesz dźwigać te schize,czego nie życzę

Gość Ktoskaaaa
Moja mama jest taka sama nie przejmuj się nie jesteś sama;))

Gość Dobrze że matka
nie obwinia Cię,że to Twoja wina,że się urodziłaś(wiem,że to absurdalne ale niektórzy tak mają).