Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodziaki do urn

16latki do urn

Polecane posty

Gość Młodziaki do urn

- Polska jest w ogonie w UE, jeśli chodzi o wskaźnik udziału w życiu publicznym. Dlatego warto zastanowić się, jak zaktywizować ludzi i zachęcić do udziału w głosowaniu - mówi "Gazecie" Waldy Dzikowski, wiceszef klubu PO i przewodniczący nadzwyczajnej komisji sejmowej do zmian w prawie wyborczym. - 16-latki są na tyle dojrzali, że mogą już głosować - uważa.

Gość Mam nadzieję że PO
uważnie czyta sondaże i jest pewna, że nie strzeli sobie w nogę. Bo w Austrii też jest próg 16 lat. I nastolatkowie mają tam właśnie najbardziej radykalne poglądy - głosują na skrajną prawicę (rdzenni Austriacy na pogrobowców Adolfa, a nowi Austriacy na radykalnych islamistów). Jeśli radykalizm młodych ludzi jest regułą, to ja się PO dziwię. Ledwie się załatwili z PiS i przystawkami, a znów chcą zgotować sobie bigos?

Gość A ja proponuję odwrotnie
1) podwyzszyc wiek uprawnionych do glosowania do 21 lat, albo do 24 tak jak na prawko na motor-ścigacz :P :P :D :D 2) ograniczyc prawo wyborcze jedynie do niekaranych i zdrowych psychicznie obywateli placacych wysoki podatek dochodowy od osob fizycznych 3) wprowadzic dodatkowo cenzus wyksztalcenia i domicylu :P

Dac prawo głosowania kobietom a mężczyznom zabrac! ... Bedzie na kogo zwalić hehe :-P

dodaj , do urn wyborczych, bo inaczej jest propozycja, zayebliwie niemiła!!!!!!!!