Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannamłoda25

MAKIJAŻ ŚLUBNY - CERA TŁUSTA - SZUKAM KOSMETYKÓW

Polecane posty

Gość pannamłoda25

Witam, chciałabym się Was poradzić. Otóż wychodzę za mąż w czerwcu 2010. Mam 25 lat i raczej tłustą cerę. Na co dzień sama się maluję i wg otoczenia robię to bardzo dobrze. jednak jak to bywa z tłustą cerą mój makijaz szybko się rozpływa. Chciałabym się was poradzić jakie znacie TRWAŁE kosmetyki, które naprawdę długo utrzymują się na twarzy. Chodzi o podkład, puder, pomadkę, kredkę do oczu, cienie i róż. Dziekuje serdecznie.

Wyjdzie cię to dużo drożej niż profesjonalny makijaż.

Gość a ja wole czekolade....
Zdecydowanie zainwestuj w PROFESJONALNA wizazystke, ktora uzywa Diora, Chanela czy KRYOLAN. mozesz sie umowic na wczesniejszy makijaz i zobaczysz jak dlugo sie trzyma taki makijaz.... a w torebke mozesz schowac chusteczki matujace i jakis puder sypki, ale jestem pewna ze jak pojdziesz do profesjonalistki to nic poprawiac nie bedziesz musiala..

Gość pannamłoda25
Oj nie dziekuje, nie o to pytałam. Kilka moich znajomych było sobie robić makijaz i nie dość że był zbyt delikatny prawie niewidoczny to jeszcze pozniej nic po nim nie zostało. A kosmetyki przeciez bede uzywala tez po slubie na co dzien, wiec nie zgadzam sie ze wyjdzie mnie to drozej wrecz przeciwnie. ps. w moim malym miescie nikt nie maluje diorem itd

Gość panna młodaaaa
Też mnie to denerwuje, żę makijazystki robią taki delikatny makijaż ślubny najczęsciej. Delikatny to ja mam na co dzień, a tego dnia chciałabym mieć taki, żebym wyglądała wyjatkowo

pannamłoda25 -> ja mam ten sam problem co Ty, więc podpinam się pod pytanie :) Ja uważam, ze dobrze jest zainwestować w dobrą bazę i dobry podkład... jeżeli baza będzie naprawdę dobrze trzymać, to nic z twarzy nie spłynie- bez względu na cenę cieni czy kredki... Choć co do bazy to również opinie są różne. Aktualnie sama używam bazy pod makijaż oczu z YOKO- i lepszej bazy nie znam, a ta kosztowała mnie zaledwie 8 zł.... mimo to na ślub szukam czegoś naprawdę ekstra... ;)

U nas wszystkie makijażystki używają krayolana. Idealnie wygląda, nic nie spływa ani nic.

Tak, właśnie, też myślałam o marce KRYOLAN. Baza pod makijaż i osobna pod oczy to koszt około 80 zł (za dwie), gdzie po ślubie będzie jaszcz służyć dłuuuuuugo... Natomiast czytając opinie o bazach Diora czy innych z wyższej półki, to nie zawsze są one pozytywne...

Gość a ja wole czekolade......
ale zawsze mozna wziac sobie makijazystke z wiekszego miasta, ktora do was dojedzie. a jak nie to kupcie sobie kosmetyki te z gornej polki, ale wyjdzie kilka stowek jak nic.... a co do delikatnego makijazu to chyba macie jezyk w gebie i potraficie powiedziec ze chcecie np mocniej oko podkreslic? :) klient placi klient wymaga :)