Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Bede miec trojaczki!

Polecane posty

Jestem w 28 tygodniu ciazy z trojaczkami. Na razie czuje sie dobrze, nie musze lezec w lozku i tak dalej. Moje pytanie jest czy 28 tydzien w razie porodu to bardzo wczesnie czy dzieci urodzone w tym okresie dadza rade przezyc? Ktory tydzien jest zaliczany juz do tych bezpieczniejszych. Tak jak mowilam czuje sie dobrze ale wszystko sie moze zdarzyc, tym bardziej, ze mam malutkie skurcze ktore wystepuja raz na kilka dni. Pochwale sie ze mam 2 jednojajowych chlopcow i dziewczunke, a do tego w domu 2 letniego chlopca.

Gość o zesz ja pierdziele
współczuje :O

Moje gratulacje:)Jestem ciekawa jak to jest miec w brzuchu trojke dzieci,jak sie ruszaja i wogole :) Co do bezpiecznego terminu porodu dla takiej ciazy to nie mam pokecia.Napewno zaraz soi ktos odezwie i odpowie Tobie na Twoje pytanie.Jeszcze raz gratuluje takiej gromadki ;)

Gość bele de jour
moja kolezanka urodzila trojaczki w 33 tygodniu, dodam, ze miala cesarke. Gratuluje i zycze wytrwalosci.

ja tez mam takie wrazenie ze powyzej 33 tyg. byloby dobrze urodzic. Ja tez bede miala cesarke. Mam nadzieje, ze doniose powyzej 33tyg

ja urodziłam na początku 29 tygodnia. waga oboje 1100. mam nadzieje że jeszcze wytrzymasz chociaż dwa trzy tygodnie. szanse na przeżycie są teraz ponad 90% ale na zdrowie mniejsze ale nikt ci nie powie jakie. moi na szczęście zupełnie zdrowi bez żadnych powikłań ale początek to był koszmar.

Gość ggggg2222
akurat dzisiaj widziałam babker z wózkiem z trojaczkami no no niech kazdy ma z 10 kg i ten wózek-jest co pchac

Gość luluuuuuuuuuuuu
fajnie ; ) im więcej dzieci tym fajniej ;) tylko współczuję rodzić. :) no i trochę pracy będzie na początku. TROCHĘ DUŻO ;)) ale dasz radę. ;) ale Twój mąż zdolny ;)))

Gość jhgkh
:))) :)) :() :O :D

Gość juhuu
;D;)

Gość kleptomankaa
ostatnio krazylo tu zdjecie brzucha kobiety, ktora urodzila trojaczki. Jednak wielka masakra, wspolczuje szczerze:O:O

Gość ja pikole
kobieto współczuje ci serdecznie,...skoro juz jestes w ciaży - to przede wszystkim życzę zdrowia dzieciom

Gość Jagoda74 wielkie gratulacje
dla Ciebie i męża. A ta potrójna ciąża to efekt jakiegoś leczenia hormonami lub zabiegu in vitro?

Gość ja pikole
:(:(:(:(:( i wszystko w temacie

Gość piwniczanka zielona
Wezcie nie straszcie dziewczyny, nie kazda tak ma, rozumiem, ze rozstepy sa niefajne, ale najwazniejsze jest, zeby dzieci urodzily sie zdrowe!! Jagoda gratulacje i duuuzo wytrwalosci na najblizsze 3-4 lata :P

Tak, znam to zdjecie. Powiem tak, w pierwszej ciazy uzywalam podobno najleprzego olejku przeciwrozstepow no i nie mialam zadnych. Teraz tez nie widze zadnych zmian na moim brzuchu. Wiec mnie ten olejek widocznie pomogl i mam nadzieje pomoze i teraz. Nazywa sie Clarins Huile Tonic i w USA kosztuje 55 dolcow, w Polsce pewnie mozna go kupic w Seforze. Polecam wszystkim, ktore sie obawiaja. Ta ciaza to zupelnie naturalna, nie planowalismy miec az tyle dzieci chcielismy miec tylko dwoje ale wyszlo bedzie czworo. No i oczywiscie mam nadzieje, ze ta trojka urodzi sie zdrowa. Mam 35 lat i w tym wieku zdarza sie ze moze zajsc ciaza mnoga, choc nie spodziewalam sie ze zdarzy sie to mnie.

o rany wspolczuje ja nie wiem co bym zrobila majac juz 3 czy 4 dzieci bo nie zrozumialam

droga autorko ja urodziłam córkę w 31 tc i będąc w szpitalu widziałam wcześniaki 28 tc a nawet mniejsze:( w tym tygodniu dziecko ma duże szanse na przeżycie:)

Gość a co na to ginekolog prowadzac
a Twoje dziecko? W jakim wieku jest? Jak przyjmuje wiadomosc o rodzenstwie? :)

No dobra- ale co te zdjecia maja mi ewentualnie wyjasnic??? Bo ja sie nie pytam w moim poscie o rozstepy, ktore moga a niemusza byc.

Gość mama Syneczka_S
Jagoda nie przejmuj się tymi wypowiedziami wyżej ;) zazdrosne, sfrustrowane kury ;Ptylko krytykować potrafią. Szczrze gratuluję dzieciaczkow!! będziecie mieć wesoło w domu :P Ps. Co do tego zdjęcia. Niektóre kobiety mają taki obwisły brzuch po jednym dziecku.

Ja urodzilam czwarte dziecko i uwierzcie mi ze nie mam zadnych rozstepow.Jestem z natury szczupla a brzuch w ciazy mialam wieeelki.Wszystko zalezy od tego jaka jest skora.Moja nadaje sie do rozciagania na rozne sposoby bo zaraz bez problemu wraca do swojej formy :P Kurcze,jakbym miala sprawny aparat to wstawilabym Wam fotke jak wyglada brzuch kobiety po czterech porodach:)