Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkachorejcorki

Moja córka wariuje

Polecane posty

Gość matkachorejcorki

Witam ! moja 17 letnia córka, od kilku dni bardzo dziwnie się zachowuje, nie odzywa się do nikogo w domu, unika rozmów, i jest bardzo nerwowa, prawie nic nie je, muszę w nią wduszać cokolwiek żeby zdjadła, jej kontakty z siostrą widocznie się pogorszyły, wygląda na smutną, i płacze bez powodu. Co się dzieje z moim dzieciem? kiedy próbowałam z nią porozmawiać, powiedziała że chce spokoju, bo każdy cały czas się jej czepia.

Słuchaj, a może ktoś ją skrzywdził? Jest jeszcze młodziutka, może wstydzi się powiedzieć. Może jest w ciąży?

Gość 92
moze zerwal z nia chlopak? moze jest w ciazy? moze jest przemeczona..? moze cos ja martwi..chociazby jej zdrowie? ma kompleksy?

Gość porzeczka1974
mam nadzieje ,ze sie myle ,ale.......moze narkotyki czy inne niebezpieczne uzywki......

Gość matkachorejcorki
napewno nie jest w ciąży, rozmawiałam z nią o tym kiedyś, i wiem że jest dziewicą, w dodatku sama nie dokońca wie jakiej jest orientacji seksualnej. Wydaje mi się że nie odzywa się do nikogo dlatego że zawsze każdy się jej czepiał o to że jest strasznie pyskata, i ma niewypazony język, mówi to co myśli, i nie liczy się z uczuciami innych, tak samo jak teraz.. postanowiła się nie odzywać żeby się z nikim nie kłucić, ale to wzbudza w domu tylko napięcie, wszystkich dodatkowo stresuje, i nie rozumie że się o nią martwimy, postawiła sobie taką bariere, i nie daje za wygraną. Może powinnam iść z nią do psychologa? może ma depresje?

Gość hrabia Wąs Rosporek-Walicipski
ma chcicę....klasyczne objawy

Gość tonta chica
sama taka bylam.Radze zrobic dobra herbate, pojsc do corki i powiedziec, ze sie ja kocha i bez wzgledu na to, co sie dzieje bedzie kochana, ze widac, iz cos sie dzieje i ze sobie nie radzi z tym, ze nie chce Pani ja gnebis pytaniami, zalami ale musi wiedziec, ze moze miec zaufanie, ze moze powiedziec spokojnie co sie dzieje. To trudne ale skuteczne. I co wazne, niech ja Pani przytuli:)

Gość matkachorejcorki
boje się o nią bo niedawno wyszła z ciężkiej anemi, teraz znów przestała jeść, od wczoraj nic nie ruszyła, dziś tylko troche surówki, i kanapkę na kolacje, którą podłożyłam jej pod nos.

Gość matkachorejcorki
nie mam dobrych kontaktów z córką, i zazwyczaj każda rozmowa konczy się awanturą, nie potrafimy rozmawiać na spokojnie

Gość tonta chica
A moze mialaby ochote na jakies dobre ciacho? moze niech Pani zrobi cos co lubi bardzo:) Przechodzi okres,kiedy sie buntuje, dobrze to znam...Niech jej Pani powie, ze musi jesc cokolwiek bo inaczej znowu bedzie miala anemie i bedzie chora. Moze jakiś wspolny wypad na zakupy, na pizze?

Nie wyglada mi to na milczenie dla zasady. Jesli nie macie dobrego kontaktu to mysle, ze suszenie jej glowy o to co sie stalo to najgorsze wyjscie z mozliwych. Przytulanie tez moze okazac sie wyzwaniem do klotni i jeszcze wiekszego zamkniecia sie w sobie. Ja bym powiedziala, ze ma u mnie duuuuzy kredyt zaufania, ze jako Mama, czasami moze i upierdliwa i wkurzajaca, ale jednka Mama martwie sie o nia i ze jesli tylko poczuje, ze moze mi zaufac to czekam i obiecuje miec czas tylko dla niej zeby o tym pogadac.

Gość tonta chica
Ja ze swoja mama rowniez nie mialam dobrych kontaktow. Dopiero teraz kiedy mam 20 lat wszystko sie normuje. Musi Pani z nia porozmawiac, w taki sposob by wiedziala, ze moze na Pania liczyc, ufac. Niech nie robi jej Pani wyrzutow, nie wypomina przeszlosci.

I suszenie glowy o jedzeniu to tez katastrofa. Wiec odradzam namawianie do posilkow. Jesli to zrobisz, podejzewam, ze zaraz stanie okoniem i po rozmowie. Daj jej znac ze jestes i cierpliwe czekasz... ale usun sie na bok i daj jej zrobic pierwszy krok. Jesli zaczniesz sie narzucac to sprawa raczej przegrana :)