Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....Wnuczka....

Zamiast Mamy kocham Babcie

Polecane posty

Gość .....Wnuczka....

Jestem dorosla kobieta, ktora posiada rodzine (maz, dwoje dzieci). Jestem szczesliwa. Po przemysleniach swojego dziecinstwa, okresu dojrzewania dochodze do wniosku iz babcia jest najwazniejsza osoba mojego zycia. Mama... Przykladna kobieta, wyprane i wyprasowane ciuchy, cieszyla sie z moich sukcesow, wyprawiala na wycieczki szkolne itd. Babcia (mama mojego taty)... To ona ocierala moje lzy, ona doradzala w trudnych sytuacjach, zawsze wysluchala,to ona przytulala - nawet z nia spalam jako dziecko, w chorobie dbala o mnie, gdy zaszlam w ciaze babcia byla moim powiernikiem wzgledem watpliwosci, obaw. Niedawno stracilam tate, umarl niespodziewanie. Naszly przemyslenia, kolej umierania najblizszych osob. I powiem Wam szczerze... Kocham swoja mame, wiem ze kiedys umrze i przyjmuje to tak naturalnie. Gdy pomysle o smierci mojej Babci to az cala sie trzese. Babcia jest jest jedna z osob bez ktorych nie wyobrazam sobie zycia. Babcia, moja powierniczka, przyjaciolka... Teraz gdy mam wlasnie dzieci nie potrafie pojac jak mama mogla sie tak ode mnie oddalic. Nie pomagac w trudnosciach, nie przezywac ze mna pierwszej milosci, rozstania... Gdy dowiedzialam sie o ciazy babcia mnie wspierala, cieszyla razem ze mna... A mama? Ciagle mowila ze bede tego zalowac, bo dziecko to same problemy, nieprzespane noce i takie tam... Sadze, ze niektore kobiety nie powinny zostawac matkami...

Gość moze kup jej......
nawet nie wiesz jak bardzo cie rozumiem

Moze nie wiesz ale: swiat jest tym czym myslisz ze jest. I nasze matki, babki ojcowie wszyscy na swoj sposob kochaja i mysla ze robia to co najlepsze dla nas. Ale tak naprawde robia to dla siebie. I zreszta kazdy odpowiada za siebie. A jesli Babcia jest Tobie blizsza niz Matka to tak jest bo Ty tak chcialas. To Ty stworzylas ten swoj swiat. Spojrz na swoje zycie z innej perpektywy i nie zapominaj, ze "swiat jet tym czym myslisz ze jest.

Gość amalletta
ciesz sie że mialas taką babcię... moja jedna babcia byla daleko, a druga jeszcze gorsza od matki :O

Gość Szpindlerowy mlyn
a ja mialam/mam cudowne babcie, takie jak z ksiazki:-)i nawet nie wiem czy wiedza/wiedzialy jak bardzo dla mnie sa wazne... mame tez mam super:-)

Gość Zamiast Mamy kocham Bozię
:P