Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eter2543rtwer

co za głupota no nie moge...

Polecane posty

a ja tam po części rozumiem ;) poza tym płaci to ma prawo wymagać choćby tatuażu na lewym półdupku :P

Gość to chyba podpada pod
dyskryminację :(

Gość eter2543rtwer
dokładnie...kurcze ludzie sa różni ..szkoda ze jeszcze nie napisala ze ma miec ciemne włosy bo takie sa inteligetniejsze...

byc moze pani ktora szuka opiekunki ma male mieszkanie i obawia sie o zdrowie opiekunki ,by sie bidna nie poobijala :D

Gość prosze to skakowac
hehe,podejrzewam,że raczej jej mąż woli blondynki,dlatego chce zatrudnić brunetkę,bo się boi

Gość a może to tatuś pisał
i dlatego zwraca uwagę na figurę bo też chce mieć nianię:-D MnIe zaciekawiłwy godziny pracy... do do 22:-00?

Gość to chyba podpada pod
Nie całkiem, że płaci i wymaga. Nikt by jej nie zmusił do zatrudnienia otyłej dziewczyny, ale tak to chyba każda otyła dziewczyna, nawet jak i tak by nie chciała tam pracować, może ją jakoś pozwać czy coś. Przynajmniej w firmach tak jest, wiem bo moja firma szukała pracowników i rozmawialiśmy o treści ogłoszenia.

Gość Nie pod dyskryminację tylko
babka logicznie myśli. Otyła kobieta nie zareaguje tak sprawnie jak szczupła i żwawa. Wyobraź sobie sytuacje, że maluch jest od niej 1 metry, ona siedzi na kanapie, on wlazł na krzesełko dziecięce bo chce wyjrzeć przez okno i nagle podwija mu się noga, ona to zauważa ale zanim stoczy się z kanapy dzieciak bach - leży na podłodze. Gibka i zgrabna kobitka jest prędka w reakcji i w tej sytuacji mogłaby szybko się poderwać i go złapać. Takich sytuacji jest mnóstwo. Nawet na głupim spacerze nieraz trzeba lecieć za dzieckiem bo się dla zabawy wyrywa. Pomyśl o tym!

* 1 metr

Gość eter2543rtwer
bez przesady to wtedy każda otyła matka miała by problemy z wychowaniem dziecka i z przypilnowaniem go.. czyli idac twoim tokiem myślenia każdej otyłej matki dziecko jest albo kaleką albo samochód je przejechal bo nie zdąrzyła podbiec..co za głupota;)

ja nie rozumiem co was tak bulwersuje. Nie chce otyłej to nie. Ma mnijeszy wybór, ale widocznie grubasy jej działają na nerwy i nie chce mieć z nimi do czyniena :D

byc moze pani obawia sie ,ze otyla niania bedzie przekarmiac malucha:D:D:D

Widzisz różnica polega na tym, że dziecko się matki bardziej słucha bo jest z nią bardzo emocjonalnie związane, natomiast wszystkie obce osoby PRÓBUJE - bada granice na ile swobody może sobie przy nich pozwolić. Skoro nie widzisz tej różnicy, to albo nigdy nie zostawiałaś dziecka z obcymi, albo nigdy nie byłaś niańką, albo nie masz nawet dziecka.

Gość vtvtvtvt
"Otyła kobieta nie zareaguje tak sprawnie jak szczupła i żwawa." To nei do końca prawda. Pamiętam czasy liceum i najlepsza dziewczynę z w-f - była gruba, taka gdzieś z 80-90 kg. Najszybciej biegała i była najlepsza z gimnastyki. A ja, chociaż chuda, z w-f byłąm kiepska.

Gość eter2543rtwer
nie rozmawiamy o obcych i ich wpływie na dziecko tylko o tuszy ten nianki..zmieniasz temat i odwracasz kota ogonem.. uważam ze tusza tutaj nic nie znaczy..tak samo co mozńa powiedziec ze osoby w okularach też nie powinny być niankami bo mogłby im okulary spać kiedy będa podbiegały do dzieckai i krach ..katastrofa... mogłabym ci wymienic tysiac innych przykładów.. mysle ze to po prostu jakiś żart nowobogackiej mamuski..

No to była wyjątkowa, bo 90% jest z natury wolna w działaniu. Ja doskonale rozumiem tę kobietę. Sama byłam kiedyś niańką (au pair) i wiem co piszę, nieraz to co 1,5 roczne albo 6 letnie dziecko może zrobić, przyprawia o ciary na plecach. Ja bym nie ryzykowała bezpieczeństwa dziecka i wolałabym młodą, zręczną osobę, która dałaby radę nadążyć za małym speedy gonzalesem.

Gość bejca do drewna
za 1500 i w takich godzinach????i to z matka jeszcze??? do jednego dzieciaka???? chyba sie babom w pizdach poprzewracalo:D chyba ze mamuska w branzy kurewskiej pracuje to rozumiem godziny:P

Gość w sumie sie nad tym nie
11h dziennie (11-22) 5 dni w tyg. to jest 55h tygodniowo i tylko 1500zł (jak znam zycie to pewnie jeszcze na czarno) Ona nie powinna miec takich wymagan tylko chetna kandydatke po tylku calowac ze chce pracowac u niej. 4x55=220h miesiecznie za 1500zł 1500:220=6,8zł za godzine. szczerze w głupim sklepie sie dostaje wiecej niz 6,8zł na godzine... na promocjach w marketach placa wiecej za godzine (i mowie tu o moim miescie a co dopiero w warszawie) jakies 5 lat temu za godzine na promocji placili w warszawie 12zł i to nie byla wcale jakas wysoka stawka. ta baba to idiotka.

Gość selpi
juz pomjajac jej wymagania odnosnie figury...ale szuka opiekunki do 3 m-go dziecka od 11 do 22....to po co jej dziecko jak nie ma czasu na wychowywanie?...

Gość 353534
no ale ona pisze o otyłości, a nie o nadwadze może faktycznie nie chce jakiejś otyłej, spasionej, sapiącej baby (takiej 120 kg) poza tym - dyskryminacja czy nie - ona ma prawo wybierać, ma prawo nawet chcieć brunetkę z pieprzykiem koło nosa

To nie jest odwracanie kota ogonem, tylko twoja nieumiejętność czytania ze zrozumieniem daje o sobie skromnie znać. :) Sorry, ale matki, choćby i 100 kilowej, dziecko będzie słuchało dużo bardziej niż 60 kilowej niani. A im grubsza niania, tym bardziej wzrasta ryzyko nieporadzenia sobie z ogarnięciem rozbrykanego malucha. Teraz zarejestrowałaś różnicę?

Gość eter2543rtwer
za taka marna kase ma wymagania jak z agencji modelek... co najwyżej może trafić na jakaś emerytke za taka kase..ale nie ma pewności czy owa emerytka wytrzyma z dzieckiem do godz 22.oo w co wątpie;P

Gość selpi
ludzie ona pisze o 3 m-nym dziecku...dla tych co nie moze nie wiedza...3 m-ne dzieci jeszcze nie chodza i nie raczkuja..tylko leza..i ewentulanie przekrecaja sie z pleow na brzuch....wiec nie ma za kim biegac;)

Gość bejca do drewna
no i sie pani nie zglosi nikt za takie pieniadze :) podejrzewam jednak ze chodzi o agencje, bo jaka normalna matka nie ma czasu dla dziecka do 10 w nocy?:) no chyba ze w fabryce na nocki zapieprza:P ja za grubasami tez nie przepadam ale w zyciu bym tak chamskiego ogloszenia nie dala

Ale 3 miesięczniak urośnie, a nikt kto bierze niańkę nie myśli żeby ją zmieniać po 7 miesiącach, bo dziecko się przyzwyczaja i rodzice też (nabierają zaufania, zaprzyjaźniają się) i nie chcą później bawić się od nowa w szukanie nowej i tracić czas! Ludzie czy wy w ogóle macie dzieci???????? Bo to co tu wypisujecie jest strasznie bzdurne!

Gość bejca do drewna
ja zmienilam nianke po miesiacu:) bo mi nie odpowiadala po prostu. a ty wyzej sie nie denerwuj:) wystarczajaco sie mozna wkur..przez te debilne kody co nie dzialaja na kafe:)

Gość azaluta
Z 3 miesiecznym dzieckiem nalezy spacerowac. Otylej sie nie bedzie chcialo lazic.

Zmieniłaś po miesiącu ale bynajmniej nie celowo, bo pewnych rzeczy nie możemy oczywiście przewidzieć, nie znamy ludzi itd. Ale daję głowę, że podejmując decyzję o zatrudnieniu niańki miałaś na myśli wieloletnią współpracę z nią, a nie kilka miesięcy i ciao!