Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc lawnikiem.....

czy ja moge zostac lawnikiem?

Polecane posty

Gość chce byc lawnikiem.....

mam 34 lata, niekaralna...spelniam kryteria...mam srednie wyksztalcenie...co musze zrobic? gdzie skladac podanie? do sadu/ czy do urzedu miasta? ile zarabia lawnik? i kiedy sa nabory? bo kadencja trwa 4 lata. i jakie sa szanse na to zeby sie dostac?

Gość bzzzz....
Moze gdybys byla mniej leniwa to znalazlabys odpowiedz. I Ty chcesz byc lawnikiem ehhh.... Na poczatek proponuje zapoznac sie z ustawa Prawo o ustroju sadow powszechnych to przyniesie ci odpowiedz na czesc pytan a dalej stosownie do ustawy google.

Gość bzzzz....
Taaa i oczywiscie wazne pytanie ile zarabia lawnik jesli z takim podejsciem chcesz pelnic taka funkcje to zrezygnuj kobieto. Widzialam to na rozprawach ludzie znalezli sobie latwy sposob zarabiania pieniedzy. Zenujace ..... Posiedziec na sali odbebnic i do domu a jakos tomami akt sprawy nikt sie nie interesowal pytan zadawac swiadkom tez nikt nie chcial kpina jakas. A odroczeniu rozprawy z braku pojawienia sie lawnika nie bede wspominala Ty nawet nie potrafisz poczytac sobie stosownej ustawy a chcesz cokowliek wpsolnego miec z prawem. Zaradna to ty tez nie jestes jesli takie pytania na forum zadajesz bo to wszystko jesli sie chce mozna samodzielnie odszukac.

Gość bzzzz....
I oczywiscie jak mniemam nie masz pojecia po co ustanowiono lanwikow i w jakich sprawach zasiadaja w skladzie orzekajacym. Cale szczescie lanwikow od wielu lat stopniowo wyklucza sie z udzialu w wymiarze sprawiedliwosci.