Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grand

Nowa zabawka taty - automatyczny wniosek o podwyzszenie alimentow!

Polecane posty

Gość kim jest facet
który o swojej towarzyszce zycia mówi "nowa zabawka"?

Gość Shadow_
do olalama - wiesz co? Duzo bym dal zebym mogl to ja sie opiekowac moim dzieckiem. I wiesz co jeszcze? Nie wydziagnalbym reki nawet po 1pln od jego matki. Ja bardzo chetnie wezme na siebie tez "ciezki" obowiazek...

Gość Shadow_
do olalama - wiesz co? Duzo bym dal zebym mogl to ja sie opiekowac moim dzieckiem. I wiesz co jeszcze? Nie wydziagnalbym reki nawet po 1pln od jego matki. Ja bardzo chetnie wezme na siebie tez "ciezki" obowiazek...

Gość Shadow_
kim jest facet "który o swojej towarzyszce zycia mówi "nowa zabawka?" A dlaczego zaraz towarzyszce zycia? To juz nie mozna miec zwiazku typu: "Sex bez zobowiazan...?" To jak to wtedy inaczej nazwac niz zabawa, przyjemnosc, itp...?

Gość Zniecierpliwiony
" olalama O co ci chodzi, pytam się grzecznie więc dlaczego z ryjem na mnie od razu. No jasne, że matka jak miałaby dostać alimenty w takiej formie o jakiej piszę wcześniej to widzę byłby problem, najwyraźniej jednak te pieniądze nie idą tylko i wyłacznie na dziecko skoro taka walka byłaby aby to koniecznie była gotówka. Matka niech swoją część pieniędzy jakie ma przeznaczyć na dziecko przeznacza na jedzenie itd. a ojciec opłaci jakieś rachunki, wyjazdy itd. Tak aby było po połowie i wtedy wszyscy powinni czuć się usatysfakcjonowani ale widzę, że to byłby problem, to musi być gotówka, bo nic nie można urżnąć jak facet opłaci już przedszkole itd. prawda? " Święta prawda. Ciekawe ,która mamusia też będzie tak uważać??? Pewnie ta następna pani ,która pisze ,że dzieckiem zajmuje się 24 godziny na dobę .Ciekawe kiedy idzie do toalety??? No i pewnie według niej zawsze dziecko takiej całodobowej opieki potrzebuje nawet po 50 -siątce. Zaczynam myśleć ,że chyba szkoda prądu.

Gość Zniecierpliwiony
" Shadow_ do olalama - wiesz co? Duzo bym dal zebym mogl to ja sie opiekowac moim dzieckiem. I wiesz co jeszcze? Nie wydziagnalbym reki nawet po 1pln od jego matki. Ja bardzo chetnie wezme na siebie tez "ciezki" obowiazek..." Czy Ty jesteś wariat??? Przecież baby , baby nie kobiety , po to mają dzieci ,po to by mieć alimenty. Która kobieta powie ,że dziecko to przykry obowiązek???? One tak dzieci kochają. A niektóre to nawet się zastanawiają nad tym ile ojca kosztuje brak dziecka , to jednak nieliczne przypadki.

Gość jakie to smutne i przykre
jedna z Twoich zabawek Cię wkurza, o żal! zamiast spokojnie zgnić na śmietniku, bo przestała być przydatna, to zapączkowała i podzieliła się na 2 zbędne zabawki, o jak Ci współczuję :D

Od razu mowie, jestem kobieta i za to co napisze zlinczuja mnie wojujace na kaffee rozwodki. Ale ja cie autorze rozumiem. 1750 pln na dziecko to duzo, przyjmujac, ze niektore rozwodki dostaja ledwo 300pln. Poza tym formalnie poza dzieckiem nic was nie laczy, wiec masz prawo zyc na takim poziomie, na jaki cie stac. I smiesza mnie posty w stylu "dziecko je chleb z mortadela a tatus ma nowe auto". Za 1750 zl niektorzy musza wyrzywic cala kilkuosobowa rodzine, a nie tylko 5-latka. Wiec powiem ci, ze masz byla zazdrosnice, bo pewnie myslala, ze po rozwodzie wrocisz skomlac do jej stop, a ze tak nie zrobiles to pokazuje, na co ja stac. Zycze cierpliwwosci.

Gość bella cos tam
pogadamy jak to ty bedziesz miała swoje dziecko i "tatus" będzie ci wydzielal każdą złotowkę. A teraz to lepiej zamilcz bo mozesz swoje wypowiedzieć w złą godzine.

Gość nie chłopak
czasem mi się wydaje, że większość z Was nie czyta tego co inni piszą. 1750 zł to wydzielanie każdej zlotówki? Zastanówcie się! Niektóre z Was najeżdżają na tego faceta tylko dlatego, że jest rozwodnikiem, któremu się dobrze powodzi. To bez sensu.

Gość do Shadow
Przecież mogłeś się opiekować własnym dzieckiem, trzeba było nie zawieść żony i dziecka, nie porzucać ich, trzeba było kochać ich i być z nimi w układzie monogamicznym wtedy wszystko układałoby się szczęśliwie również ty byłbyś szczęśliwy. Ale ty zawiodłeś jako mężczyzna, jako mąż i ojciec, porzuciłeś swoje dziecko bo opuściłeś "gniazdo"...więc teraz nie gadaj że chcesz opiekować się dzieckiem skoro pokazałeś że masz dziecko głęboko w duopie , dziecko to nie przedmiot, dziecku nie można fundować zabawek tatusia w postaci kochanek bo tatuś egoista się bawić chce. A poświęć się dla dziecka w całości, zamiast dbać o swój egoizm, napraw wyrządzone zło, ale nie ...ty byś chciał do swoich zabawek dodać jeszcze zabawkę -dziecko i zaoszczędzić pieniądze na alimentach.

Gość Zniecierpliwiony
" do Shadow Przecież mogłeś się opiekować własnym dzieckiem, trzeba było nie zawieść żony i dziecka, nie porzucać ich, trzeba było kochać ich i być z nimi w układzie monogamicznym wtedy wszystko układałoby się szczęśliwie również ty byłbyś szczęśliwy. Ale ty zawiodłeś jako mężczyzna, jako mąż i ojciec, porzuciłeś swoje dziecko bo opuściłeś "gniazdo"...więc teraz nie gadaj że chcesz opiekować się dzieckiem skoro pokazałeś że masz dziecko głęboko w duopie , dziecko to nie przedmiot, dziecku nie można fundować zabawek tatusia w postaci kochanek bo tatuś egoista się bawić chce. A poświęć się dla dziecka w całości, zamiast dbać o swój egoizm, napraw wyrządzone zło, ale nie ...ty byś chciał do swoich zabawek dodać jeszcze zabawkę -dziecko i zaoszczędzić pieniądze na alimentach. " To jakaś prowokacja , ręce opadają. Ta pani wie więcej o życiu nieznanego jej człowieka niż on sam.

Gość nie chłopak
Zniecierpliwiony - bo większość tutaj to wróżki, nie zauważyłeś jeszcze? Dla nich to zawsze facet winny, a jak kobieta zdradza, to widocznie ma powód. Trzeba się przyzwyczaić.

Gość ale zbiorowisko ideałów
jacy wspaniali tatusiowie, jacy kochający i zaradni jacy dbający o swoje dzieci, jacy zainteresowani ich edukacją i zdrowiem jacy dokładni i posiadający umiejętności, wiedzą nawet, że dzieci potrzebują książek, zeszytów, butów wiedzą, że dzieci myślą i potrzebują uczuć, niesamowite!!! no pięknie! świat nie umrze, nie zejdzie na psy, przy takiej liczbie cudownych ojców!!! brawo!!! :D

Gość nie chłopak
ale zbiorowisko ideałów - a Tobie się wydaje, że takich mężczyzn, ojców nie ma? To, że Ty trafiłaś na jakiegoś chuja, to nie znaczy, że każdy facet jest taki. Ps. mój ojciec jest świetnym ojcem i dla mnie i dla mojego brata, naprawdę bardzo mi przykro, że Wy nigdy nie trafiłyście na żadnego wspaniałego faceta w swoim życiu. Skoro ojciec i mąż Was zaniedbywał, to nic dziwnego, że macie takie zdanie o facetach, ale zrozumcie, że nie wszyscy są tacy sami.

Gość Zniecierpliwiony
Ona chyba myśli ,że jest święta. A nawet gdyby nie była to i tak jest. Jak w Afryce się pustynia zapali to wiadomo kto jest winny.::))

Gość olalama
"porzucać rodziny i żony na rzecz pewnie jakiejś panienki dla której" i wszystko w temacie. Dlaczego ZAWSZE każdy według was odchodzi do kogoś? LITOŚCI! Ja nie żałuję pieniędzy dzieciom, chodzi mi tylko o to, żeby tata opłacał pewne potrzebne dziecku rzeczy zamiast dawać pieniądze. Ja nigdzie nie napisałam, że ojciec ma zapłacić 50 złotych za basen na miesiąc, NIE, to moga być przecież też wysokie wydatki, bo jak zbierzecie przedszkola, szkoły, podręczniki, kolonie albo co tam chcecie to też się zrobi suma dajmy na to 500-1000 w zależności jak tam kto żyje i co robi, tyle, że wtedy nie byłyby to pieniądze w papierku ale przecież matka i tak to musi kupować (tak twierdzi) więc o tyle będzie jej lżej, nie będzie musiała na to wydawać pieniędzy i będzie to ujęte jako alimenty. Ale widzę, że nie pasuje, jednak lepsze są zielone bo z nimi można jednak zrobić co się komu podoba.

Gość aneladgam
uważam, że 1750 zł alimentów to dużo pieniędzy i na pewno zapewni dziecku wysoki standard życia. Mój ex płaci 300 zł na miesiąc, śmieszna kwota, a i tak nieregularnie, ale mam to w d***ie, sama pracuję i stać mnie na utrzymanie Córki. Ex autora to pewnie zazdrosna i leniwa panienka, której nie chce się ruszyć tyłka do pracy. Pozdrawiam wszystkich Tatusiów, którzy płacą z własnej woli :)

Gość do was wszystkich
Zniecierpliwiony: skoro nowa dziewczyna jest 'zabawka" to pewnie i dla was, facetow, dziecko jest przedmiotem. I tak, mozesz wziac dziecko do siebie, neich meiszka z Toba. Chcesz -> w sadzie mowisz, ze chcesz -> jestes OK -> dziecko meiszka z Toba. Dziwnym trafem malo ktory z was potrafi cos takiego zrobic. Lepiej mamusi zostawic dziecko.

Gość Róża Zielona
Witajcie, Czytam sobie ten topik oraz inne i widzę jedno - nigdy nie dojdziecie do porozumienia. Każdy ma swoją racje i patrzy przez pryzmat swojego bólu. Ja jestem już jakiś czas z mężczyzną, który się rozwiódł, dodam, że jakieś 10 lat wcześniej zanim się poznaliśmy. Dla mnie jest bardzo czuły, troskliwy i kochający. Nie wnikam z jakiego powodu się rozstali - można o określić jako niezgodność charakterów, wypalenie się uczucia. Pewnego dnia po powrocie z pracy nie zastał swojej rodziny w domu. To ona zrobiła ten pierwszy krok spakowała się i odeszła. On złożył dokumenty do sadu. Nie będę opisywać całej sytuacji jaka była podczas rozwodu - ale było nieprzyjemnie. Obserwuję jak jest z dzieckiem - to takie chwile przepełnione miłością. Wiecie nie każdy facet ma w dupie dziecko! u nas jest tak, że często dzwonią do siebie, piszą na gg, wysyłają maila. Jak tylko można widują się, zawsze wakacje są zaplanowane zgodnie z upodobaniami młodego. On chce uczestniczyć w życiu syna i bardzo się nim interesuje. Jeśli chodzi o alimenty - były podnoszone dobrowolnie, bez sądów i tej całej złości. Niestety byli małżonkowie nie żyją w "przyjaźni", ale jeśli chodzi o dziecko to jakoś dochodzą do zgody. Mamy taki wypracowany system, że jeśli ex dostarczy rachunek dotyczący zakupionej niezbędnej rzeczy (nie chodzi mi o ubrania - ale o leki, szpitale) dla dziecka to bez gadania połowę płacimy (lub więcej - w zależności od jej możliwości finansowych). Wkurza mnie jednak, że wszyscy wrzucają panów rozwodników do jednego wora z wyrodnymi tatusiami. Wiem, że dziecko to skarbonka bez dna, ale trzeba być rozsądnym a nie chciwym. Wiem także bo mam przyjaciółkę rozwódkę), że są kobiety, które pomimo swoich starań nie są w stanie dać dziecku wszystkiego, najdroższego bo dostają marniutkie alimenty.

Gość do aneladgam
wiesz co mnie przeraża - podłość kobiet wobec kobiet, jakaś taka przypadłość, której faceci wobec siebie nie mają jest mi źle, jest mi ciężko, ale przywalę innej kobiecie, bo jej zbyt dobrze to Twoja życiowa dewiza? tyrasz na siebie i dziecko i taka, której facet płaci na dziecko to już "leniwa dupa i panienka", a Ty lepsza bo od swojego dziada nic nie chcesz, nawet tych zdechłych 300 zł... a te 300 zł to nie jest przypadkiem na dziecko, nie potrzebujesz ich od tego dziada? on nie robi Tobie łaski, on płaci na swoje dziecko co wiesz o tej kobiecie, znasz ją - nie, poczytałaś tylko wersję jakiegoś tatusia mnie nie dotyczy problem dzieci, alimentów, zdrady, ale nie będę pozdrawiała tatusiów tylko dlatego, że płacą na swoje własne dzieci, też mi bohaterstwo i wysiłek!!! nie wiem jakimi są ludźmi i nie mam zamiaru pozdrawiać nikogo w ciemno

Gość fdhfjdhfjdsxsfdsg
" do Shadow Przecież mogłeś się opiekować własnym dzieckiem, trzeba było nie zawieść żony i dziecka, nie porzucać ich, trzeba było kochać ich i być z nimi w układzie monogamicznym wtedy wszystko układałoby się szczęśliwie również ty byłbyś szczęśliwy. Ale ty zawiodłeś jako mężczyzna, jako mąż i ojciec, porzuciłeś swoje dziecko bo opuściłeś "gniazdo"...więc teraz nie gadaj że chcesz opiekować się dzieckiem skoro pokazałeś że masz dziecko głęboko w duopie , dziecko to nie przedmiot, dziecku nie można fundować zabawek tatusia w postaci kochanek bo tatuś egoista się bawić chce. A poświęć się dla dziecka w całości, zamiast dbać o swój egoizm, napraw wyrządzone zło, ale nie ...ty byś chciał do swoich zabawek dodać jeszcze zabawkę -dziecko i zaoszczędzić pieniądze na alimentach. " O ile wiem to żona Shadow_ znalazła sobie kochanka jak jeszcze byli rodziną! I co teraz powiesz????????????????????????????????

Gość Szacun tatusiom
Przeciez "blachara" to zabawka a nie kobieta? Sluzy tylko do wypinania sie i realizowania innych prac domowych! To juz nie mozna poruchac bez zobowiazan?

Gość Do grand i shadow_
Jesteście skurwy.... i tyle. Żałować pieniędzy na własne dziecko!!!!!!! Co z was za ojcowie! No tak ale dać wiecej na dziecko to mniej zostanie na kochanice, wyjazdy i alkohol. Po co dziecku ma się lepiej żyć? Niech chodzi w byle czym a na wakacje jeździ do rodziny na wieś. Bardzo dobrze że, was kopnęły w dupę. Sąd powinien takim podnosić alimenty na pół pensji żeby im na kochanice nie starczyło. Bo jak będziecie bez kasy to was żadna kobieta już nie zechce bo jesteście dno.

Gość bije ci na dekiel???
Do grand i shadow_ - ty to musisz byc niezle popird... albo brzydka jak noc listopadowa?!! To ze, twoj poszedl do innej (nie dziwie mu sie ) to nie oznacza ze, inni tez tak robia. Oagrnij sie, i poszukaj innego psychiatry bo ten cie oszukuje!

Gość CzterolistnaKoniczyna
Normalnie poziom i wychowanie mężczyzn na tym forum jest poniżej krytynki. A wypowiedzi niektórych osobnikiów są poprostu żenujące. Nie rozmawiajcie z nimi drogie panie bo to są buraki, prostaki i debile! Tyle mam do powiedzenia.

Gość Pelagia P.
to fakt, ta nasza kafeteria przyciąga tylko jakieś męskie odpadki, już bidole nigdzie nie mogą zaistnieć, to chociaż tu sobie poplują i potupią - totalne łajzy, a nie mężczyźni

Gość Zniecierpliwiony
" olalama "porzucać rodziny i żony na rzecz pewnie jakiejś panienki dla której" i wszystko w temacie. Dlaczego ZAWSZE każdy według was odchodzi do kogoś? LITOŚCI! Ja nie żałuję pieniędzy dzieciom, chodzi mi tylko o to, żeby tata opłacał pewne potrzebne dziecku rzeczy zamiast dawać pieniądze. Ja nigdzie nie napisałam, że ojciec ma zapłacić 50 złotych za basen na miesiąc, NIE, to moga być przecież też wysokie wydatki, bo jak zbierzecie przedszkola, szkoły, podręczniki, kolonie albo co tam chcecie to też się zrobi suma dajmy na to 500-1000 w zależności jak tam kto żyje i co robi, tyle, że wtedy nie byłyby to pieniądze w papierku ale przecież matka i tak to musi kupować (tak twierdzi) więc o tyle będzie jej lżej, nie będzie musiała na to wydawać pieniędzy i będzie to ujęte jako alimenty. Ale widzę, że nie pasuje, jednak lepsze są zielone bo z nimi można jednak zrobić co się komu podoba. " A ja się zapytam ile kosztuje brak dziecka i kto ma za to płacić??? Czy któraś pani się zastanawia nad tym??? To to dziecko w końcu kosztuje czy nie??? Kim ono jest ???

Gość Zniecierpliwiony
" Do grand i shadow_ Jesteście sk**wy.... i tyle. Żałować pieniędzy na własne dziecko!!!!!!! Co z was za ojcowie! No tak ale dać wiecej na dziecko to mniej zostanie na kochanice, wyjazdy i alkohol. Po co dziecku ma się lepiej żyć? Niech chodzi w byle czym a na wakacje jeździ do rodziny na wieś. Bardzo dobrze że, was kopnęły w d**ę. Sąd powinien takim podnosić alimenty na pół pensji żeby im na kochanice nie starczyło. Bo jak będziecie bez kasy to was żadna kobieta już nie zechce bo jesteście dno" Skoro tak kochasz swoje dziecko to zadbaj o nie. " Sąd powinien takim podnosić alimenty na pół pensji żeby im na kochanice nie starczyło. Bo jak będziecie bez kasy to was żadna kobieta już nie zechce bo jesteście dno" Wyszło szydło z worka , przyznała o co tym babom chodzi.

Gość gfdhtre
ty po co sie wogole wypowiadasz jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia.