Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Twoj_Skarbek

Dla wszystkich samotnych kobiet...

Polecane posty

http://dano2005.wrzuta.pl/audio/4RojcLb97oc/seweryn_krajewski_-_nie_jestes_sama Tej dziewczynie, która czyta list wyblakły, tej kobiecie, która milczy cały dzień, tej, co stawia w noc bezsenną złe pasjanse, i ozdabia nadziejami ciemną sień. Niech się niebo nie kojarzy tylko z deszczem, niech się rzeka nie kojarzy z rzeka łez, są na świecie dobre okna w dobrym mieście, i ta wiara ze w człowieku człowiek jest. Nie jesteś sama, nie jesteś sama uwierz w siebie uwierz w ludzi uwierz w nas, Nie jesteś sama, nie jesteś sama są gdzieś okna, które płoną cały czas Tej dziewczynie, która topi w czarnej kawie, te tęsknoty, których miała pełen skład, tej kobiecie, która pali bardzo dużo, i w szufladzie przechowuje biały kwiat. Niech się miłość nie kojarzy z pożegnaniem, niech pogoda opromieni każdą myśl, i niech przyśni się ktoś miły i czekany, kto nadaje mleczną drogą taki list. Nie jesteś sama, nie jesteś sama uwierz w siebie uwierz w ludzi uwierz w nas, Nie jesteś sama, nie jesteś sama są gdzieś okna, które płoną cały czas

samotnosć bywa nie do zniesienia..ale czasem przyzwyczajamy sie do niej,zamykając drzwi do własnego serca :(pzdr

Gość smutajkaSamotna
Dzięki.Piękny tekst.

Gość smutajkaSamotna
Diabolico, skąd pierwszy cytat w Twojej stopce? zbiram takie perełki, będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość blackpearl20
a kto powiedział że samotność musi być straszna? Zależy czy ją wybieramy czy jesteśmy na nią skazani....

nie wiem Kochanie...szlajam sie po roznych stronkach ,co znajde to zapamietam a czego nie wiem to sobie dopowiem i tak historyja gotowa... :(

Gość smutajkaSamotna
I tak sobie zapiszę, trudno, tym razem bez autora,ale zbyt fajny tekscic, by go pominąć.

Gość smutajkaSamotna
A ja myślę,ze samotność-czy z wyboru , czy z konieczności, to może na początku i fajna, ale z czasem....raczej nie. Wtedy trzeba mocno się nastarać,by ją jakoś załagodzić.

http://baska888.wrzuta.pl/audio/3523PWgS9vi/seweryn_krajewski_-_kazdy_swoje_dziesiec_minut_ma Każdy swoje dziesięć minut ma by na jawie przeżyć wielki sen. Teraz właśnie los mi szanse dał, czuję że na całość mogę iść. Patrz jak ja zaczaruję świat, on mi da to co będę chciał, coś Ci powiem wierzę tylko sobie, spróbuj tak jak ja. Przeznaczenie nagle daje znak, sercu każe duzo szybciej biec. Każdy chodnik twoje imię zna, wypisane kredą metr na metr. Tak to ja ten z Twojego snu, tak to ja jestem z Tobą tu. Otrzyj oczy sercu sól zaszkodzi, lepiej jest bez łez. Patrz jak ja zaczaruję świat, on nam da to co będę chciał, coś Ci powiem wierzę tylko Tobie, spróbuj tak jak ja. Każdy musi swój egzamin zdać, choć walka ma czterdzieści kilka rund. Jedni godzą się ogony grać, inni gonią znikający punkt. Tak to ja ten z Twojego snu. . . itd.

Każdy chodnik twoje imię zna, wypisane kredą metr na metr... no właśnie...i tym akcentem cmoknę Was na dobranoc,życząc snu dobrego 😘

Gość smutajkaSamotna
Skoro mowa o śnie...To pora iść samotnie spać, by i samotnie wstać. Dobranoc P.S. Dzięki za kolejny piękny tekst.

http://dano2005.wrzuta.pl/audio/6qwcajAZwVW/grazyna_lobaszewska_-_czas_nas_uczy_pogody Czas Nas ucz pogody... Widziałam wiatr o siwych włosach, roznosił spokój wśród pól, w miękkie babie lato kości grzał, a innym razem lasy kosił, spadał ostrzem z gór, młody był, Bogiem był i gnał wolny tak. Wiele dni, wiele lat, czas nas uczy pogody, zaplącze drogi, pomyli prawdy, nim zboże oddzieli od trawy. Bronisz się, siejesz wiatr, myślisz jestem tak młody, czas nas uczy pogody, tak od lat, tak od lat. Ilu ludzi czas wyleczył z ran, zamienił w spokój duże krwi, może kiedyś tam, pod jesień tak, znów czoło wypogodzi i wygładzi brwi. Widziałem dni w muzeach sennych, o wnętrzach zimnych jak mrok, starsi ludzie w rogach wielkich sal, księgi pięknych myśli pełne, pokrył gruby kurz, herbaty smak, kapci miękkich szum, spokój serc.