Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macko

Przesyłka allegro

Polecane posty

Gość macko

Witam, mam problem, otoz: na allegro znalazlem uzytkownika ktory posiadał potrzebny mi towar, przez gg dogadalismy sie, ze towar ten wysle najtansza przesyłka pocztowa. Po kilku dniach okazało sie ze przesyłke wysłał kurierem. wartosc przesyłki sporo przewyzszała warosc zamowionego towaru! postanowilem jej nie odbierac, a teraz gosciu dzwoni i mi grozi. Jakie konsekwencje mogę poniesc przez to ze jej nie odebrałem? umawialismy sie przeciez inaczej...

jesli masz archiwum to wklej je na allegro ta jest taki dział gdzie wyjasnia se sprawy i powiedz ze jej nie odbierzesz bo inna była umowa

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kupiłes towar przez allegro czy poza allegro???

no własnie jeszcze jedno jak kupiłas przez allegro to wazna jest ta umowa co w opisie tranzakcji a jak poza allegro to bedziesz miała problem bo to nielegalne z obu stron

Gość stary allegrowicz
abraja: Co jest nielegalnego w transakcji poza allegro? Czy jeśli kupuję pomidory w warzywniaku to popełniam przestępstwo? W końcu to poza allegro...

zle mnie zrozumiałes jezeli kupił towar z allegro poza allegro to nie moze tego zgłosic do admin allegro tylko to chciałam napisac a poidorki mniam mniam duzo potasu maja ;)

Gość macko
towar kupilem przez allegro, ale co do przesylki to "dogadalismy" sie przez gg bo na stronie na allegro nie bylo o przesylce napisane

Gość macko
mialem zaplacic kurierowi, ale ze nie odebrałem przesyłki to nie zapłaciłem

Najtansza przesylka zazwyczaj bywa listem albo paczka, jesli towar nie jest ciezki - placi sie PRZED WYSYLKA Kurier jest drozszy Jesli miales zaplacic dopiero kurierowi to jest to przesylka za pobraniem wiec kompletnie nie rozumiem jak sie dogadaliscie