Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Smakowita

ZUPA POMIDOROWA - kto pomoże ???

Polecane posty

Nie śmiejcie się, to moje początki :P Otóz jestem na etapie gotowania mięska z włolszczyzną. Co dalej? Ryż gotuję osobno tak? A koncentrat mogę dodtać tak wprost do zupy czy najpierw jakoś rozcienczyc? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haloooo
google

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
woda , mięsko, włoszczyzna,sół ,pieprz,ziarenka smaku ,łyżeczka cukru,mały liść laurowy i na końcu koncentrat -ja wszystko wkładam od razu do gara (oczywiście przyprawy do smaku-na oko) :D na końcu zaklepka z wody, śmietanki i mąki:P ryż lub makaron osobno w osolonej wodzie z dodatkiem oleju .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
ja koncentrat daje na koncu, inaczej zupa jest troche kwaskowa;) ale moze tylko ja tak mam:P koncentrat dajesz prosto ze sloika do gara;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a no widzisz a ja z lenistwa wszystko na początku:D rzeczywiście jest później troche kwaskowata:D musze zmienić ten nawyk.:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mozesz bezposrednio do wywaru dodac wyplukany ryz,jak bedzie juz miekki doloz przecier pomidorowy(najlepiej rozrobiony z woda),na koniec podbij smietana,ja jeszcze dodaje troszke cukru dla zlamania kwasnosci. Powodzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Okej dzięki dziewczyny:) Na googlach szukałam ale w każdym przepisie jest inaczej :P A jeden koncentrat wystarczy? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
zalezy jaki duzy masz gar no i jaka zupe lubisz - bardziej czy mniej skoncentrowana;) ja daje 2 duze konc lowicza. No i jesli robisz zupe na 2 dni - nie dodawaj do srodka ryzu, bo za kazdym razem, kiedy bedziesz ja podgrzewac - ryz bedzie bardziej rozgotowany;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaję puszkę pomidorów, kroję je w kostkę i do gara, lubię jak takie kawałki pływają...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Misiaku
Dodaje koncentrat z ziolami. Pychota wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie tak: 4 pomidory 1 puszka pomidorow obranych ze skorki 2 lyzki koncentratru 1 czerwona cebula 1 por 1 wiosenna cebulka 3 zabki czosnku 2 l bulionu 1 smietana 5 dag masla 1,5 - 2 lyzek maki do smaku vegeta, pieprz, czerwona papryka i moze byc chilli jak ktos lubi na ostro Pomidory sparzam. Zdejmuje skorke, wycinam ta twarda czesc od szypulki. Podsmazam cebule z czosnkiem i porem. Kiedy sie zeszkal dodaje swieze pomidory i dusze 8 min. Dodaje poidory w puszce i koncentrat. Zalewam bulionem i doprowadzam d wrzenia. gotuje z 5 min. Zasmazam make, dodaje do bulionu. Do smaku dodaje przypraw. Na koniec zabielam smietana. Potem juz nie gotuje, bo smietana sie zetnie i posypuje poszatkowana wiosenna cebulka. Pycha z grzankami, ryzem lub makaronem. Smacznego zycze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bulion to pewnie z kostek rosołowych jeśli nie na mięsie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Im wiecej tym bedzie bardziej kremowa... Ja lubie duzo smietany wiec daje caly pojemniszek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zły początek:P.Ja zawsze biorę jarską:P.Bierze sie ryżyk dodaje marchewki,pasternalu,pietruszki,selerkaitp..Jak ryż będzie ugotowany pomidorki i później przyprawy.Następnie olejek i zupka gotowa:classic_cool:.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehehhehffff
ja daje zmiksowane pomidory z puszki oraz oraz koncentrat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×