Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna......

prosze o odpowiedź odnośnie prania ciuszków

Polecane posty

Gość taka sobie jedna......

hej dziewczyny. Za kilka tygodni zostane mama i mam zamiar wziasc sie za pranie ciuszkow. Kupiłam już specjalny proszek ale tak sie zastanawiam czy potrzebny jest jeszcze dodatkowo plyn do plukania tkanin dla niemowlat ???

Gość ej powiedz
ja nigdy nie stosowalam plynu do plukania i nic dziecku nie bylo.

Gość judy23
Ja nie plukałam w plynie. Ustwiałam tylko zawsze podwójne płukanie, zeby pozbyc sie proszku. Im mniej bedziesz stosowac specyfikow tym lepiej!

ja nie miałam żadnego specjalnego proszku tylko Persil Sensitive,i do tego Lenor Sensitive,a po 4miesiącach od urodzenia,już w normalnym proszku i normlanym płynie :)

Gość dupa bobra
tak jest potrzebny. noworodki i niemowlaki maja bardzo wrażliwą skore. plyn do plukania dla niemowlat jest potrzebny by zmiękczyć tkanine i by nie podrażniał skory

ja podobnie jak madziaatg wypralam ciuszki w persil sensitive bez zadnego plynu.nie moge jeszcze nic powiedziec czy uczula czy nie,bo dziecka jeszcze nie ma na swiecie.

Gość errteee
nie jest potrzebny mozna tez używać normalnych proszków, jak w poście wyżej BARDZO WAŻNE jest PODWÓJNE płukanie:)

Gość a czy wypranie i wyprasowanie
ciuszkow w 5 mis ciazy to za wczesnie? bo pozniej z wielkim brzucholem pewnie nie bedzie mi sie chcialo, poza tym musze ciuszki uporzadkowac i pomyslalam ze sobie je teraz wypiore..

Gość dupa bobra
moim zdaniem trochę za wcześnie. potem beda 4 miesiace leżeć w szafie i sie kurzyć. ja wszystko prałam pod koniec 8 miesiąca

Gość a czy wypranie i wyprasowanie
tak tez myslalam. kurcze wiec bede musial sie pozniej pomeczyc

ja z tydzień przed porodem wyprałam,a ciuchów nigdy nie prasowałam i nie prasuje do teraz,no chyba,że koszula się trafi lub coś co naprawdę tego wymaga :P

Gość ej powiedz
jak sie wyjmie szybko pranie z pralki i strzepnie przed rozwieszeniem to niekiedy nie ma potrzeby zeby prasowac. jednak, gdy cos jest bardzo pogniecione to prasuje, bo nie lubie, gdy moje dziecko wyglada jak jakas zaniedbana fleja.

Gość dupa bobra
ja prasowałam przez pierwsze 2 tyg teraz tez wyciągam z pralki ładnie rozwieszę i nie potrzeba prasować

ja zaczelam prac w 8 miesiacu,prasowanie takich ciuszkow bylo przyjemnoscia poki co mozna bylo nacieszyc oczy i wyobrazic sobie dziecko w takich malych lumpkach:)zobaczymy jak to bedzie pozniej wygladalo z prasowaniem jak czasu bedzie brak...