Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o-n-a-2-5

czy jest jakiś sposób na takie pryszcze

Polecane posty

Gość o-n-a-2-5

Mam prawie 25 lat i dawno juz nie powinnam mieć trądziku młodzieńczego, jako nastolatka zawsze go miałam, nie jakoś bardzo dużo, w każdym razie teraz już nie mam...niby...no właśnie. W zamian za to, od czasu do czasu, w zasadzie dość często i nie jest to związane np z cyklem miesięcznym, pojawiają mi się...dość duże pryszcze, takie bolące kule, w okolicach najczęściej brody i ust. Są czerwone, bolące i nie są to takie które można wycisnąć. Nie wiem już co mam robić, są dość duże i wydaje mi się że widoczne. Biorę visaxinum, ale nie wiem czy to pomaga, oczywiście przestrzegam higieny, unikam przypraw a słodyczy nie jem w ogóle....jak się tego raz na zawsze pozbyć?

Może postaraj się jeść więcej warzyw i owoców, pij dużo wody.. Podobno odpowiednia dieta potrafi dużo zdziałać..

zakaz palenia jedzenia słodyczy ostrych i tłustych potraw no i dobra ale dośc drastyczna rada smarj regularnie wieczorem własnym moczem na wacik i po tych miejscach i nie zmywasz tylko czekasz az sie wchłonie...potem normalnie myjesz buzie i nie mydłem tylko jakims łagodnym żelem mocz to antybiotyk ja nie żartuje

ale co tam pomeczyc się kilka tygodni? poza tym nie musi ogłaszc tego w radio ze sie smaruje ;)