Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hertyw

narybek gupika - pomocy

Polecane posty

Gość hertyw

Czy jest tu jakiś doswiadczony akwarysta ?

Gość hertyw
up

Gość juhuhuh.
Witam, chciałabym Wam przedstawić grę, w której budujecie własne zoo. Jest wiele poziomów do przejścia, misje, konkursy itp. http://nutella16.mondozoo.com Gra jest bardzo wciągająca, wspaniała na nudne deszczowe popołudnia. Z nią nie będziecie się nudzić. Jest forum także, na którym w razie problemu pomogą Wam inni gracze. Gdy już będziecie zarejestrowani, macie mozliwość wygrania 250 Euro, trzeba się tylko trochę postarać. http://nutella16.mondozoo.com Polecam, pozdrawiam i powodzenia w budowaniu zoo

Gość hertyw
nnnoo moze ty mi pomozesz ? Chodzi o to ,że dzisiaj zobaczyłam narybek gupika , na początku jedną rybke, pożniej dwie nastepne Odłowiłam je do duzego słoika , bo nie mam kotnika Nie wiedziałam nawet ,że samica była kotna - mam ją od dwóch tygodni , samiec zdechł tydzień temu Przypuszczam ,że musiałam ją kupić już kotna Pózniej zobaczyłam dwie następne rybki ,ale je zostawiłam w akwarium Chodzi o to czy narybek ma szanse przetrwać w akwarium ogólnym Wiem ,ze samice zjadają małe ,ale czy zdarza się że czasami młode przetrwają ? Pytam ,bo w akwarium mają lepsze warunki niz w nawet dużym słoiku Czy mozna je zostawić w akwarium ogólnym ? Mam jedna samiczkę ,która pływa w towarzystwie neonków

Gość hertyw
up

no nie wiem czy ,pomoge dawno te mu sie w to bawilem zeby samica gupika zjadala mlode ,nie zauwazylem gupiki chodowalem ,jako zywy pokarm dla skalarow one rosna bardzo szybko, moim udawalo sie przezyc najlepiej je odlawiac,jak to robisz

Gość hertyw
dzieki A czy mają szanse przezyc w słoiku ??

Gość wieśkaaa
Najlepiej kupić specjalną siatkę -matecznik, którą nakłada się na akwarium i tam przebywają młode. Ryby w słoiku ci nie przetrwają. Ja zostawiałam je w akwarium, tylko kilka zazwyczaj ginęło. Skoro hodujesz gupiki warto zaopatrzyć się w matecznik bo młode będą ci rodzić cały czas

daj im powietrze z pomki i powinny przetrwac gupiki nie sa wymagajace

Gość lilllali
Tak mają szansę przeżyć w słoiku:) To mało wymagające rybki. Sama tak robiłam, odławiałam do słoika, po tygodniu zmieniałam wodę:) Ważne tylko żeby miała tą samą temperaturę - mierzyłam termometrem. Jak zostawiłam rybki w akwarium to mi zawsze inne gubiki zjadały:( W słoiku przeżywało mi zawsze 100%, jak były wystarczająco duże wracały do akwarium:) a Najlepiej wyłowić samice wcześniej żeby okociła sie w słoiku:) Tylko to trzeba moment wybrać odpoiwedni, a potem odłowić samicę:) Mniej zachodu.

Gość hertyw
dziękuje Wam :-)

Gość hertyw
lilllali a jaką temperature miały w słoiku?? Ja mam tylko jednego gupika , właśnie tą samiczke, a po za tym neonki Czy jest ona w stanie zjeść sama cały narybek?? Neonki chyba nie jedza narybku gupika???

Gość lilllali
No temperaturę pokojową, bo zwykle mi się nie kociła w zimie, a tylko wtedy dogrzewam akwarium grzałką:) Neonki nie zjedzą małych gubików, a jedna samica to trudno powiedzieć:( Może trochę zjeść, wszystkich chyba raczej nie. No nigdy nie miałam tak żeby mieć jedną. Ale jak zostawiałam samicę w słoiku to zawsze mi tochę tych małych gubików zjadła:(

Gość rybeczkibiedne
jedzą.lepiej im będzie w słoiku.biegnij do akwarystycznego po kotnik

Gość hertyw
ok dzięki :-)