Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcieeeeeeee

pęknięta jedynka, a mam dopiero 18 lat. POMOCY

Polecane posty

Gość pomóżcieeeeeeee

zauważyłam na jedynce taką rysę jakby pęknięcie na zębie. Nie reaguje ono na ciepło/zimno i mnie nie boli, ale w dobrym świetle je widać. powinnam coś z tym robić? boje się że ząb jest teraz mniej wytrzymały, boję się nawet mocniej coś ugryźć żeby się nie złamał na pół. kreska jest mniej więcej w kształcie litery L od szyjki zęba, do jego połowy.

Gość islanndja
słabe kosci, przygotuj sobie preparat ze skorupek od jaj i zrób nim kuracje raz w roku 3 mc, w necie znajdziesz jak sie to robi.

Gość pomóżcieeeeeeee
tyle że od dzieciństwa miałam problemy z przyswajaniem wapnia. (miałam krzywice, mam teraz odstające żebra od tego) a mleka i nabiału spożywam bardzo dużo bo lubię. dodam że mam fluorozę (efekt nie przyswajania wapnia, które wiązałoby nadmiar fluoru w organiźmie) zastanawiam się nad czymś takim jak lakierowanie zęba? jest coś takiego?

Gość wam się chce nad takimi rzecza
idz do lekarza i dentysty, a nie na forum pytasz :O a jak nie przyswajasz wapnia z pozywienia, to musisz jakos suplementowac

Gość islanndja
wapń ze skorupek jaj jest przyswajalny w 99%, poczytaj sobie o tym, leczy sie tym osteoporoze i inne schorzenia zwiazane z brakiem wapnia

Gość islanndja
jak nie przyswaja z pozywienia to tymbardziej suplementu nie przyswoiji, ale skorupka jej jest przyswajalna

Gość islanndja
Skorupka od jajka jest idealnym źródłem wapnia, który w 90% jest przyswajany przez organizm (kości). Oprócz węglanu wapnia w skorupce są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: miedź, fluor, żelazo, mangan, molibden, siarka, krzem, cynk i inne – w sumie 27! Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Niemieccy i węgierscy uczeni, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, pobudliwości, bezsenności, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. http://www.zespoldowna.info/brak-wapnia-mira-poleca-skorupki-jajek/

Gość problemów mam milion
ja w wieku 18 lat poza peknięciami na jedynkach, musiałam usunąć aż cztery zęby i niestety nie były to ósemki :(

Gość khgy
też tak mam z tyłu. ledwo widoczna rysa. dentysci nic na to nie mówią więc chyba to nic takiego. brat jak był mały to skoczył do góry i walnął mnie w szczękę. to chyba od tego.

Gość mam pytanie o te skorupkj
bo chodzi o jaja kurze, prawda? a co, jesli ktos ma alergie na kurze jaja (i bialko i zoltko)??