Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rissdol

Liceum publiczne, społeczne czy może prywatne? Które wybrać?

Polecane posty

Gość rissdol

Która szkoła jest najlepsza i pod jakim względem? Może jakieś doświadczenia, własne opinie? Z góry dziękuję.

Gość byle nie społeczna
Bo tam rodzice rządzą, co nikomu nie wychodzi na dobre...

Gość rissdol
Dlaczego społeczne jest złe? Co masz na myśli?

Gość rissdol
Ale to mało mi mówi. Chodzi o konkrety.

Gość modliszkowa90
Powracając do tematu, sam szukam teraz odpowiedniego Liceum, może byc prywatne w Krakowie. Moze polecicie któres z nich i podpowiecie na które zwrócic uwagę ?

Gość gość
Całkowicie sie zgadzam z modliszkową. Jesli już decydować sie na wybór szkoły to tylko takiej sprawdzonej i pewnej w 100% Takiej z której i my i dzieci będą zadowolone.

Gość deesssska
Potwierdzam własnie ze najlepiej jest postawić na dobra szkołe, wówczas bedzie to miało przełozenie na dalsza edukacje. A na pewno w takiej szkole duży nacisk kładzie sie na języki obce.

Gość helel22
Ja uważam ze własnie na takiej edukacji nie powinniśmy oszczędzać. A potem zaprocentuje to w dalszej nauce.

Gość gość
publiczne, tam mozesz byc sobą i poznac ludzi w ktorych bedziesz miec oparcie. a to ile sie nauczysz zalezy od samej cb i twoich checi/umiejetnosci

Gość gość
Prywatne jesli masz kasę. Nie ma tyle hołoty co w publicznym.

Gość gość
A czy nie myslicie ze po prostu potem po takim prywatnym liceum też bedzie nam o niebo łatwiej na studiach ? Teraz jednak poziom nauki w takiej szkole jest dużo wyzszy.

Gość gość
Zdecydowanie prywatne, ja skończyłam prywatne liceum w gdańsku i jestem bardzo zadowolona. Mam porównanie, bo częśc moich znajomych chodziła do szkół publicznych i w większości przypadków to była zła decyzja. U nas w szkole panowała lepsze atmosfera, nauczyciele byli bardzo zaangażowani, pomagali w nauce, małe klasy, ciekawe wycieczki szkolne itd.

nie wiem co to jest społeczne, dziwnie mi się kojarzy, do publicznego to jak do domu publicznego - tam może iść każdy z ulicy, jak nie chcesz mieć kontaktu z patologią idź do prywatnego :)

Gość gość
Ja chodziłam do prywatnej podstawówki i publicznego gimnazjum - różnica jest kolosalna - na początku miałam masakryczne problemy żeby się ogarnąc i nauczyć żyć w tym towarzystwie z perspetywy czasu nigdy nie wyślę swoich dzieci do prywatnej szkoły - tam jest tochę inny świat - a zupełnie inny niż ten w którym młody człowiek musi sobie radzić.

Gość gość
A ja chodziłam do społecznej podstawówki (jeszcze 8-letniej) i to był dla mnie koszmar. Klasa 12 osób, same dzieci bogatych rodziców, potwornie złośliwe i rozwydrzone. Chora atmosfera. Czułam się tam strasznie. Pójście do publicznego normalnego liceum było dla mnie jak wyzwolenie.

Gość gość
Ja mam pytanie, ile płaciłaś za taką naukę ? Czy to jest opłata miesięczna czy semestralna ?

Gość gość
Powracając do tematu, sam szukam teraz odpowiedniego Liceum, może byc prywatne w Krakowie. Moze polecicie któres z nich i podpowiecie na które zwrócic uwagę ?

Gość Lillllka
Nie wiem, czy w KrK znajdziesz takie dobre liceum. Moja córka pojechała do Lublina do liceum. Uczy się w Gostyńskim. Zdecydowały o tym między innymi opinie naszych przyjaciół, którzy chwalą szkołę za dobre, indywidualne podejście do ucznia. Ich syn skończył tę szkołę i dziś dobrze sobie radzi w dalszym życiu

Gość gość
Zgadzam się z Wami. To krakowskie Liceum jest super, zreszta mam kilku znajomych którzy kończyli ta szkołe i faktycznie są bardzo zadowoleni.

Gość gość
Sama szkoła zapewnia najlepsze warunki edukacji, dzięki wysoko wykwalifikowanej kadrze pedagogów, współautorów podręczników licealnych, którzy starannie dobierają programy nauczania, dostosowując je do zainteresowań i poziomu uczniów.

Gość gość
Sama szkoła zapewnia najlepsze warunki edukacji, dzięki wysoko wykwalifikowanej kadrze pedagogów, współautorów podręczników licealnych, którzy starannie dobierają programy nauczania, dostosowując je do zainteresowań i poziomu uczniów.

Gość JustynaSt
ja chodzę do Niepublicznego Liceum nr 6 przy ul.Bacha w warszawie http://varsovia.edu.pl świetna kadra ;) bardzo dobrze przygotowali nas do matury.