Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cascsadek

mam depresje

Polecane posty

Gość cascsadek
"Najważniejsze, że nie JA jestem ważny, że świat nie kręci się wokół mnie. I to jest piękne". Zawsze JA jestem punktem zaczepu, nie rozumiem za bardzo Twojego spojrzenia. Nie żebym była egoistką i myślała tylko o sobie...

Jest więcej szczęścia w tym co dajesz, niż w tym co możesz od kogoś dostać, niezależnie od tego w jakim położeniu jesteś. Szczęście i radość z życia znajduję w drugim człowieku. To nie JA daje mi poczucie zadowolenia, radości, to Ktoś inny.

Gość cascsadek
Dziwne, tym samym uzależniam swoje szczęście od innego człowieka. "Głupiec szuka szczęścia daleko, mędrzec hoduje je u swoich stóp" /James Oppenheim/ Z drugiej strony o części się z Tobą zgadzam, życie polega nie tylko na tym żeby brać ale też dawać.

Gość cascsadek
Ja myślę że poczucia zadowolenia nie znajdziesz w drugim człowieku, to tak jakbyś się od kogoś uzależniał, wszystko co jest potrzebne do szczęścia znajduje się w naszym wnętrzu, to czy jesteśmy smutni czy szczęśliwi zależy od nas samych.

Gość cascsadek
ok,

Gość nierozumiani
Macie dość pisania o problemach na forach gdzie was tylko krytykują? zapraszam na nowa powstała stronęwww.nierozumiani.cba.pl Kultura przede wszystkim wejdź nie pożałujesz Na stronie znajduja sie informacje na temat depresji itp

Gość cascsadek
Dobrej nocy.

Gość cascsadek
napisałabym Ci coś... jak byłbyś później... mam pytanie a właściwie to nie pytanie...

Mam depresję, nie mam już sił do walki. Nie mam wsparcia, świat wypluwa mnie jak zatrute ziarno. Po co żyję ? Po co jestem ?

To największa tragedia, mieć depresję. Nienawidzić świata, bać sie ludzi i cieni. Żyć, a być jedną nogą w grobie. Nie życzę nikomu tego cierpienia, jakie powoduje ta choroba, nie ma w niej miejsca na radość.

Gość cascsadek
Jesteś "skomplikowany" jak na faceta,

Gość pseudonim-anonim
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja też mam depresję.

Gość cascsadek
"Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia".

Gość cascsadek
" Niech pociechą dla nas będzie to, iż żaden ból na świecie nie trwa wiecznie. Kończy się cierpienie, pojawia się radość - tak równoważą się nawzajem".

Gość Asicowa
Jak zrobic zeby w koncu w zyciu cos zaczelo cieszyc? Brak checi do czegokolwiek... kolejny dzien w lozku na bezczynnosci...

Gość cascsadek
nie wiem ja po prostu myślę a nawet wierzę że kiedyś będzie lepiej a to co się czasem z nami dzieje nawet takie przykre i bolesne też jest po coś.

Gość Asicowa
ALe jak dlugo to trwac bedzie? Chwile spokoju i znow to samo ... brak sily zeby nawet tak myslec:/

Gość asdhgda
Znam to uczucie... wybieraj sama swoje myśli zamiast pozwalać swoim myślom wybierać siebie, tylko je obserwuj nie identyfikuj się z nimi ludzie myślą wtedy bardzo negatywnie, i identyfikują się z tym negatywnym myśleniem. Twój umysł wykorzystuje tyle samo siły by uczynić cię nieszczęśliwą i niespełnioną ile potrzebowałby na uczynienie cię szczęśliwą i spełnioną, więc Twoje zadanie polega na sprawieniu aby twój umysł pracował dla Ciebie a nie przeciwko Tobie.

Gość asdhgda
Naucz się zmieniać kierunek Twoich myśli w stronę która Tobie najbardziej odpowiada;)

Gość cascsadek
zycie jest dziwne... i....

Gość cascsadek
beznadziejne, przynajmniej teraz przez tą chwilę...