Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Absurdalnieeeeee

Absurdy

Polecane posty

Gość Absurdalnieeeeee

Zapewne każdy z Was spotkał się w życiu nie raz z jakimiś absurdalnymi sytuacjami. Podzielcie się swoją wiedzą :) Ja doszukałam się tego: Kapsułki espumisan (na wzdęcia-problem znany i jakże niewygodny tudzież niebezpieczny szczególnie na długim wykładzie) zawierają 40 mg substancji simetikon. Natomiast rynkowa nowość espumisan easy zawiera w jednej saszetce 125 mg TEGOŻ SAMEGO związku. Teraz ciekawostka, dzienna dopuszczalna dawka espumisanu to 6 kapsułek (6x40mg= 240mg) a dzienna dopuszczalna dawka espumisanu easy to 8 saszetek (8x125mg=1000mg) 1000-240= 760 760/240 =3,2 dopuszczalna dawka espumisanu easy przekracza ponad trzykrotnie dopuszczalną dawkę zwykłego espumiasnu. Czyż to nie absurdalne? :D:D:D

Gość na jakim topiku
jest taki lek antybiotyczny na zatrucia pokarmowe, nifuroksazyd. 'pod nazwa handlową Nifuroksazyd jest na receptę, pod nazwą handlową Endiex jest bez recepty. dokładnie taka sama substancja czynna i ta sama ilość jest taki lek stosowany przy wrzodach i refluksie, pantoprazol pod nazwą handlową Controloc 20 jest na receptę pod nazwą handlową Controloc control jest bez recepty dokładnie taka sama substancja czynna i ta sama ilość jest pewnie wiele takich absurdów, jakby poszukać

Gość na jakim topiku
musztarda, nie jest odkrywczy, ale nie jest też idiotyczny. firmy farmaceutyczne robią z ludzi debili

Gość pomarancz to zloooo
absurdem jest istnienie użytkownika takiego jak musztarda.. Ale ja jako pomarańcza się nie wypowiadam :)

Gość na jakim topiku
no wlasnie pomarancz :D ja mowilam juz dawno, ze musztarda jest wredna. ale to pewnie przez te zaburzenia psychiczne, wspolczujmy jej

Gość Absurdalnieeeeee
Musztarda to on czy ona?:)

Gość na jakim topiku
ona

Gość Absurdalnieeeeee
Ale śmieszna jest :) A niech sobie żyje! Chciaż... a nie... żyj sobie musztardko :)