Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana studentkaa

Bezpieczeństwo wewnętrzne - zarzadzanie kryzysowe.

Polecane posty

Gość niezdecydowana studentkaa

Mam takie pytanie, jak uważacie czy studiowanie bezpieczeństwa wewnetrznego jest dobrym pomysłem? Obecnie jestem na etapie konczenia pedagogiki pracownika socjalnego I stopnia i chciałabym kontynuowac nauke ale na uczelni na której chce sie uczyc studia magisterskie z pedag. nie beda utwożone i zastanawiam sie na bezpieczeństwem wew. tylko nie wiem za bardzo czy to ma sie jakos do siebie....

Gość ***Narzeczona ***
Wiesz co z mojego doswiadczenia wynika ze w takim kierunku podazaja osoby ktore maja juz zawod i pracuja od paru lat a teraz sie doksztalcaja i dotyczy to policjantow roznego rodzaju sluzb mundurowych oraz osob po aplikacji prokuratorskiej ktore nie dostaly w prokuratourze etatu i wspolpracuja z policja. Pedagogika i bezpieczenstwo wew?? Absolutnie bez sensu. To jest kierunek glownie dla pracownikow organow panstwa zjamujacych sie bezpieczenstwem publicznym. Zanim wybierzesz kierunek studiow to najpierw dowiedz sie czego dotyczy. "Złożona sytuacja polityczna w świecie współczesnym, spowodowała konieczność utworzenia i rozwoju kierunków nauczania w szkołach wyższych, które byłyby w stanie odpowiedzieć na zapotrzebowanie na wiedzę i praktyczne przygotowanie w zakresie bezpieczeństwa państwa i porządku publicznego. Obecnie wzrasta znaczenie bezpieczeństwa wewnętrznego i porządku publicznego w polityce państwa. Zainteresowane są tymi kwestiami niemal wszystkie organy administracji publicznej, polityki społecznej i gospodarczej. Odpowiedzialną rolę odgrywa tutaj obrona cywilna, służby gospodarcze, policja, straż graniczna, straż pożarna i inne wyspecjalizowane agencje. Studia na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne są studiami o charakterze interdyscyplinarnym. Treści programowe łączą przygotowanie z dziedziny nauk prawnych, ekonomicznych, humanistycznych i zarządzania z przygotowaniem w zakresie organizacji i funkcjonowania administracji publicznej w Polsce. Kompleksowo traktują i odnoszą się do koncepcji i sposobów przeciwdziałania zagrożeniom w sferze szeroko pojętego bezpieczeństwa wewnętrznego"

Gość niezdecydowanastudentkaa
Dzięki za odpowiedz. Może i masz racje że ten kierunek raczej nie ma sensu...

Gość niezdecydowanastudentkaa
podnosze.

Gość Bezpieka SBek
Jestem SBekiem mogę Tobie pomóc w rozwiązaniu problemu. Znam się na bezpiece jak mało kto. SBek