Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alustriel

komu sire zdarzyla miłosc po 20 latach małzenstwa?

Polecane posty

jak to jest potem, czy milosc zawsze powszechnieje a cudowne poczatki przemijaja?

myślę, że miłość ma różne stopnie zaawansowania i nigdy nie jest tak jak na początku. Wszystko się zmienia i nie jest to bynajmniej powód do paniki.

Gość czytając niektóre wypowiedzi
hmmmmm po 15 latach rozwiodłam się, miałam dość męża, któremu kilka takich "miłości" przydarzyło się w trakcie naszego związku byłam już wtedy zainteresowana kimś innym i nawet rok po rozwodzie wyszłam ponownie za mąż, a ponieważ mam porównanie - 5 lat w nowym związku - to mogę napisać, że ten drugi związek jest bogatszy, piękniejszy

Gość eirh
Ja jestem 30 lat w zwiazku malzenskim-ja kocham tak samo,maz sie troche zmienil. TRZEBA CHCIEC!

Gość Ale chodzi ci o miłość
czy o zakochanie. Bo jednak jest różnica. Można się w kimś zakochać ale kompletnie sie nie widzieć z nim w jakimkolwiek poważnym związku, kiedyś miałam takie uczucie, na szczęście nie w małżeństwie i mimo ze to uczucie było wtedy myślałam że głębokie to jednak nie była to prawdziwa miłość bo nie byłabym gotowa być z tym człowiekiem do końca życia bez względu na wszystko. Z kolei miłość polega na głębokiej więzi z drugą osobą i na tym żeby dawać nie oczekując nic w zamian, troszczyć się o jej dobro bez względu na wszystko co zrobi (pomyśl sobie trochę o tym jak o miłości matczynej jest bezwarunkowa). Czy byłabyś w stanie tak pokochac faceta żeby był ważniejszy od twojego dziecka cokolwiek by nie zrobił, jeśli tak to jest wtedy miłość. Nad pielęgnowaniem miłości trzeba duzo pracy a zakochać się mozna w jednej chwili.

Gość ja kocham
Ja jestem 20 lat po ślubie zawartym w wieku 19 lat i nadal się kochamy. Fakt, czasami są burze z piorunami, ale potem jak przyjemnie się godzić. Nasze dorosłe juz dziecko nazywa nas "sikoreczki" jak widzi,że się przytulamy czy całujemy.

Gość brrrrrrrrr
"....Czy byłabyś w stanie tak pokochac faceta żeby był ważniejszy od twojego dziecka cokolwiek by nie zrobił, jeśli tak to jest wtedy miłość. ...." - nie wiesz co mówisz..... to o czym piszesz to nie miłość, raczej ślepe zauroczenie albo jeszcze lepiej ... uzależnienie... ...cokolwiek by nie zrobił?...

Gość hmmmm hmmmmm
:D to chore a gdyby skrzywdził Twoje dziecko, to też byś kochała? to nazywasz miłością?

Uzależnienie też to może być i wtedy to nie jest dobre, ale wiem o czym mówię. Dziecko ma się tylko na wychowanie, mamy je na kilkanaście lat a faceta powinno się wybierać na całe życie, bo to z nim je spędzamy a nie z dzieckiem. Poza tym chyba żadna matka nie byłaby w stanie prawdziwie pokochać mężczyzny który chciałby źle dla jej dziecka więc miłość o której pisze może żyć i się rozwijać obok miłości do dziecka i tak powinno być. Tak samo mało która kobieta przestanie kochać dziecko jeśli zakocha się w mężczyźnie to juz by była patologia. Ale temat jest o czymś innym, chciałam tylko przedstawić że miłość i zakochanie to dwie różne sprawy.

Dodatkowo użyłam słowa "facet ważniejszy od dziecka", i jest to dla mnie normalne myślenie. Bicie dziecka przez faceta i jakieś inne krzywdzenie dziecka to już sprawy patologiczne a ja mam na mysli normalny zdrowy związek.

facet ważniejszy od dziecka..... :/ to chyba pisała dziewczynka, która nie ma zielonego pojęcia o macierzyństwie. miłość rodzicielska a partnerska to dwa różne światy i nie można zachłysnąć się chłopem na rzecz opieki nad małym dzieckiem. Przecież to idiotyczne, szczeniackie i nieodpowiedzialne. żadna mi tam prawdziwa miłość, a czysta głupota. ot, co.