Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzia 3 tyg wyjsc na dwor

bez werandowania

Polecane posty

Gość dzidzia 3 tyg wyjsc na dwor

moja corcia dzis konczy 3 tygodnie ,nie wiem czy moge wyjsc z nia na dwor, jezeli wczesniej nie byla werandowana... ?

Możesz. Jakoś ją ze szpitala przecież przywiozłaś a wcześniej nie była werandowana :) Zależy jeszcze jaką masz pogodę bo na pierwszy poważny spacer to bym wybrała ładna pogodę i wyjście do południa jak słonko świeci najmocniej. Pamiętaj żeby odpowiednio ubrać. Lepiej lżej i okryć kocem niż przegrzać.

Gość julia4532
Moja wczoraj skończyla 5 tyg. Tydzien temu wzięlam ją w wózku na balkon na 5 min, nast dnia 15 min. pod domem, potem 30 min spacer , potem godzina a już po tym tak 2 godz. dzis z nia nie wyszlam bo brzydka pogoda..

Jeżeli odpowiednio ubierzesz i będzie ładna pogoda to na początek myślę że 20-30 minut.

Hehe ja wyszlam z dzieckiem w listopadzie po 10 dniach od narodzin bez werandowania (nie wiedzialam ze trzeba) i Justysia była zdrowa jak rydz! :) Pierwsza choroba w wieku 1,5 roku i to nie przeziebienie tylko jelitówka....

Aha i ten spacer trwal 40 min i chłodno bylo, ale małą ciepło ubrałam. Młodsza urodzona w lipcu wiec tym bardziej nie werandowalam :)

Ja moich nie werandowałam i wychodziłam od razu po wyjściu ze szpitala... ale jedno się rodziło w kwietniu (a pogoda była jak w czerwcu wtedy, ze w krótkich rękawach się chodziło) a drugie na początku września (jak już trochę upały zelżały ale nadal było przepięknie) Jakbym miała w taki dzień jak dziś wychodzić to bym wyszła na góra 20 minut.