Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multimedia

Niania w Irlandii - pytanie

Polecane posty

Gość multimedia

Za jakis czas zaczne pilnowac w Irlandii polroczne dziecko. Czy ktoras z Was wie ile powinnam zarzadac wynagrodzenia? Opiekunki nie zarabiaja tu wiele, ale mysle sobie, ze minimum 150 euro na tydzien powinno sie brac... co myslicie? Sadze, ze to duza odpowiedzialnosc, a ja nie mam zamiaru polozyc dziecka do lozeczka i go olewac, uwielbiam dzieci i naprawde zamierzam sie nim zajac jak wlasnym. Nie wiem czy to ma znaczenie, ze to jest polska rodzina i mam opiekowac sie bobasem od poniedzialku do piatku po 9-10 godz. Prosze o rady i pomoc. Moze ktoras ma wiecej doswiadczenia w tym temacie?

Gość multimedia
bardzo prosze o pomoc!

Gość multimedia
odezwie sie ktos?

Gość bikapel
Dziewczyno, masz opiekowac sie 10 godzin dziennie dziecko i za to chcesz tylko 150 euro???? To jakas kpina! Zalatw sobie lepiej prace u Irlandczykow, bo nikt cie tak nie wykorzysta jak Polak za granica. To ma byc praca z zamieszkaniem?

Gość mama poltorarocznego
W Irlandii za opieke nad dzieckiem sie placi minimum 5 euro za godzine. Mysle ze napewno nie powinnas wziac mniej niz tyle. Jezeli bedziesz sie nim opiekowac po tyle godzin to 150 euro to jest stanowczo za malo. Opiekunka jest drozsza od zlobka. A za zlobek by zaplacili okolo 800 euro na meisiac. Ty powinnas dostac co najmniej 200 euro za tydzien.

Gość multimedia
uuuuu... zaskoczylas mnie! oczywiscie pozytywnie :-) wiesz, nie licze sobie zadnej stawki godzinowej, bo to wlasciwie praca "na etat" (chociaz w fabryce licza sie godziny), nie chce byc wredna naciagaczka to fajni ludzie i mam nadzieje, ze pomozemy sobie nawzajem chcialabym powiedziec nieco wiecej, by ewentualnie moznaby bylo z czego negocjowac ;-) myslisz, ze powinnam powiedziec 200? nie chce przesadzic, bo poszukaja sobie kogos innego...

Gość multimedia
aha, no i nie bede z nimi mieszkac, mam swoja rodzine i swoj domek :-) mieszkam bardzo blisko tej rodziny, pare domow dalej to ma byc nasz dodatkowy dochod

Gość mama poltorarocznego
Mysle ze spokojnie mozesz 200 wziac. Za tyle godzin to juz napewno. To jest bardzo dlugo 9-10 godzin. Dziecka nigdzie nie beda musieli wozic, bedzie u siebie w domu to dla nich tez wygoda. A Polacy jednak potrafia wykorzystac wiec sie nie daj. Za opieke sie malo nie placi. 150 euro to mogliby Ci dac za okolo 15 godz tyg. A Ty jednak tam calymi dniami bedziesz siedziec.

Gość multimedia
dzieki bardzo z odpowiedz 🌻 moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość multimedia
no powiedzcie cos jeszcze

Gość frentii
Skoro bedziesz mieszkac osobno, to 5 euro za godzine to minimum! Czyli za 50 godzin tygodniowo 250 euro. Nie godz sie na mniej!

Gość multimedia
dziekuje gdyby jeszcze ktos chcial sie wypowiedziec, to bardzo prosze, bede tu zagladac