Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pająkowa

sczepionka przeciw odrze

Polecane posty

Gość pająkowa

Czy któras z mam szczepiła swoje dziecko tylko tą szczepionką,i czy jest to w ogóle mozliwe, ...Czy mogę nie zgodzic sie na szczepienie dziecka szczepionką 3 w 1 -odra, świnka ,rózyczka?

Gość NiKnaaa
nie ma w Polsce samej szczepionki na odre. Tak mozesz sie nie zgodzic, ja sie nie zgodziłąm córka ma 3,5 i nie była szczepiona MMR

Gość pająkowa
słuchaj NiKnaaa a czy dostawałaś wezwania z przychodni? jak się tłumaczyłaś i co oni na to , mieszkasz w duzym mieście?

Zgadza się w Polsce nie ma pojedyńczych szczepioek przeciwko tej chorobie. Ale ja szczepiłam synka Priorixem i wszystko jest w porządku. Tylko w5 dobie miał gorączkę.

Gość NiKnaaa
mieszkam w duzym miescie, tak w przychodni upominali mnie zeby zaszczepic córke, az w końcu napisałam oswiadczenie ze córki nie zaszczepię, przez rok miałam spokó, po roku upomniał sie o nas sanepid i straszyli nas sadem, ale załatwilismy odroczenie od szczepienia i mamy spokój Pająkowa polecami Ci forum http://szczepienia.org.pl/index.php tutaj sporo sie dowiesz :)

Gość pająkowa
NiKnaaa a gdzie załatwiliście to odroczenie i czy cięzko o nie było?

Gość NiKnaaa
cięzko było, po odroczenie jechałam 160 km do super lekarza, poczytasz o nim na forum. Wejdz na nie, znajdziesz tak pomoc i porady ;)

Gość jakie przepisy prawa
regulują obowiązek szczepień, że straszą sądem?

Gość pająkowa
ok dzieki NiKnaaa :-) , napewno poczytam ,do tego szczepienia jeszcze mam parę miesięcy ale juz panikuję bo nie bede szczepic dziecko MMR.

Gość NiKnaaa
ja juz w ciąży wiedziałam ze nie zaszczepięcórki MMR i nie załuję, podjełam dobra decyzje :)

Gość pająkowa
Ja chce zaszczepić tylko na odrę tak jak ja byłam szczepiona , mam nadzieję ze przez te pare miesięcy wejdzie cos do aptek.