Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdradna22

DUZE ZADŁUŻENIE- PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość bezdradna22

witam serdecznie, jakies 2 mies temu dowiedziałam sie ze moja babcia jest bardzo załuzona w kilku bankach ok 40 tys ( zaplatała się w pętle kredytową- pozyczki szły na pozyczki) Cała sytuacja wyszła podczas jej pobytu w szpitalu, ma ok 900 zł renty ! widzac rachunki sądze ze jest juz w Biku , przychodza rozne firmy windykacyjne, chce jej pomóc, jeden kredyt ( 20 tys) powolutku spłacamy - bank nam pomogł troszke gdyz widzac ze nie radzi sobie babcia z spłata , zmniejszył ratę, pozostaje drugie 20 tys ( jakies karty kredytowe, kredyty w chwilówkach w bankach ) Chcielibysmy to skonsolidowac gdyz same raty za kredyty to jakies 3 tyś złotych ! Mam dopiero 22 lata nigdy nie miałąm do czynienia z instytucjami bankowymi wiec ta sytuacja mnie przerasta, nie wiem gdzie zaciagnąć porady - babcia ma tylko mnie i nie chce jej w tej sytuacji zostawic z tym sama , obiecałam jej ze jej pomogę, załuje tylko ze tak pozno sie o tym dowiedziałam ! Błagam o pomoc! gdzie uzyskam kredyt konsolidacyjny na najlepszych warunkach ????? pozdrawiam

kolejny kredyt dziecko chesz brac :o musicie zacisnac zeby i splacic - to jedyne wyjscie a na przyszlosc - dobry zwyczaj-nie pozyczaj

Musiałabyś wziąć kredyt wspólnie z babcia, albo babcia musi sie starac o taki kredyt sama (jeśli wiek na to pozwala). Nie ma raczej takiej możliwości, żebyś sama skonsolidowała kredyty babci. Może weź kredyt gotówkowy na siebie i spłac z niego tamte banki. To chyba jest najlepsze rozwiązanie.

"Może weź kredyt gotówkowy na siebie i spłac z niego tamte banki. To chyba jest najlepsze rozwiązanie. " wez wsadz glowe pod kran z zimna woda :P

a do do tego kredytu, który miałabyś wziąć - możesz rozłozyć go na dłużej, żeby mieć mniejsze raty. Odnośnie tych już wziętych kredytów babci pamiętaj, że spłacając kredyt gotówkowy w całości spłącasz go bez odsetek, a i często banki zwracaja ubezpieczenie. Zerknij tez w umowy kredytowe babci, czy nie są one ubezpieczone - banki często oferuja klientom ubezpieczenie na wypadek zachorowania - poczytaj umowy może akurat Wam przysługuje pomoc.

Gość ghjkl
a na co babcia brała te kredyty? Może dla kogoś z rodziny,a teraz nie chca sie przyznać?Albo dla kogoś obcego?

Gość bezdradna22
dziekuje za odpowiedzi, kredyt na mnie odpada gdyz nie chce sie sama zadłużac , mam swoje zycie , mam slub w sierpniu i oszczedzam jak moge, babcia poszłą po rozum do głowy dała mi wszystkie dokumenty i oddaje cała emeryture z czego staram sie wpłacac raty w bankach a sama ją utrzymuję

Gość bezdradna22
Na co babcia brała kredyty ? sama do konca nie wiem ;/ w domu nic nowego nie ma ... moze keidys na pomnik dla dziadka ok 4 lat temu... wiem tez ze znajoma ja kiedys oszukała -tzn weizła pokryjomu jej kartę i wybrała 5 tys ;/ Mowi ze nie umiała tego spłacic i wzieła kolejny tak sie tyle tego narobiło miedzy innymi przez same odsetki....a co do ingerencji kogos z rodziny to podejrzewam moją ciocię a jej córkę ... ale to raczej kwoty ok 5 tys ;/