Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soresia

Gastroskopia ze znieczuleniem -głupi jaś

Polecane posty

Gość soresia

Witam.Czy ktoś z was miał gastroskopie ze znieczuleniem tzw głupi jaś ? Wybieram się na takie badanie i chciałabym wiedzieć czego sie spodziewać .Badanie ze znieczuleniem miejscowym kosztuje 150 zł lub głupi jaś 220 zł ale pieniądze to nie problem ....bardziej mi chodzi o tego głupiego jasia czy faktycznie daje on ulge.

hehe ulge... spisz i tyle :) ja mialam gastroskopie pod pelna narkoza, nic nie wiem i nic nie pamietam i bardzo mi z tym dobrze :)

Gość soresia
To nie narkoza więc nie spie tylko będe ogłupiona i nie wiem jak to wygląda.Narkozy nie chce bo w kwietniu mam mieć operacje i narkoze więc teraz chce sobie odpuścić

Gość 1821
na mnie ten ''głupi jaś'' nie podziałał....wcale mnie nie uspokoił :(😭

w takim razie, to zdecydowanie lepsze wyjscie niz miejscowe, bo z takim tez mialam (mialam juz 3 gastroskopie) i ni jak nie ulzylo:/

Gość soresia
a swoją droga ..żołądek bolał mnie 4 razy jakoś od stycznia ( zawsze w nocy dzisiaj też :( ) porzadny uścisk wybudzający ze snu.czy to już powód do takiego badania czy przeczekać ?

idz najpierw do gastrologa na konsultacje :) to tez zalezy od tego jaki ten bol jest, klujacy, szczypiacy etc. ja jestem przywyczajona, do bolu zoladka od czasu do czasu, bo mam celiakie utajniona :/ wiec jak przegne z iloscia zjedzonego glutenu, to mam gwarantowane silne bole. a gastroskopia w moim przypadku "odkryla" zanik kosmkow jelitowych, czyli problem z wchlanianiem pewnych skladnikow :/ na Twoim miejscu wstrzymalabym sie jeszcze,chyba, ze gastrolog Ci powie, ze jest to koniecznosc. bo jak sama zapewne wiesz, to badanie nie nalezy do najprzyjemniejszych;/

zapomnialam... z tym,ze u mnie byly konkretne powody do zrobienia gastroskopii, nie przybywalo mi na wadze, do tego wyniki z krwi byly podejrzane.

Gość soresia
Dzięki electrosoul :) Jest to ciągły ból jakby ktoś w dłoni mocno ścisnął mój żołądek i trzymał a ja czekam na ulge aż puści. Głębokie oddechy przynoszą lekką ulge. Nie jest to ból z przerwami jest to ciągły mocny uścisk. Zwykle poddaje sie i biore ibuprom i przechodzi ...nie wiem po jakim czasie bo to zawsze są nocki i padam ze zmęczenia po bólu ,sama nie wiem kiedy.