Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała miiiiiiiiiiiiiiii

Czy MOŻLIWA CIĄŻA W MOIM WYPADKU???????????

Polecane posty

ale my nie chcemy mieć dzieci teraz....ale za 10 lat, jak będziemy mieć dom skończony, być może lepszą sytuację finansową to czemu nie? dlatego nie chcemy trwałej antykoncepcji.

Gość maa miiiiiiiiiiiiiiii
wredniak właśnie w tym tkwi problem, że nie robię sobie jaj...po każdym seksie analizuję, czy nie było przypadkiem możliwości zajścia w ciążę...no i po ostatnim wydumałam, że naszym jedynym zabezpieczeniem była prezerwatywa...

Gość qwer
mam pytanie jak dlugo mozna nie miec miesiaczki po porodzie ?W grudniu 28 urodzilam krwawienie mialam jak kazda kobieta po porodzie do polowy stycznia ,czy dlugo po tym mozna nie miec miesiaczki ?

qwer można nie mieć tak długo, jak karmisz piersią. ja po pierwszej ciąży dostałam miesiączkę dopiero po 5 miesiącach, jak zaczęłam dziecko dokarmiać zupkami. po drugiej ciąży okres dostałam po 8 miesiącach - jak odstawiłam synka od piersi. kurcze, czekam na miesiączkę i sie stresuję. mam dostać krwawienie jutro.zastanawiam się czy robić ten test czy nie???

Gość To ja !
Mała mi .. powiem tyle! Twoja wiedza nie pozwala Ci na współżycie z mężem! Lecz sie to moze wtedy bedziesz miala o tym pojecie zal!!! takie bzdety pisac ;|

qrwa!! jak jakaś małolata zadaje pytanie czy może byc w ciąży bo współżyła bez zabezpieczenia w dni płodne to ją zjedziecie od razu, że się nie umie zabezpieczyć, że się nie zna i w ogóle najlepiej żeby nie współżyła i spadała na drzewo. a jak dojrzała kobieta pyta o antykoncepcje to też się jej dostanie, bo używa za dużo zabezpieczeń!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo się nie zna i też najlepiej nie współżyje i spada na drzewo...........ja tylko chciałam wiedzieć czy przy prawidłowo użytej prezerwatywie i stosunku do końca jest możliwe zajście w ciążę??????????????????

Gość Do mała miiiiiiiiiii....
Trochę logiki kobieto. Jeśli faktycznie masz 26 lat, to tej chyba już nie powinno Ci brakować? Gdyby te mikrootwory w prezerwatywie były faktycznie takie duże, by przepuszczać plemniki, to prezerwatywa nie byłaby skuteczną, polecaną, metodą antykoncepcji. A jednak nią jest. Ja ze swoim mężem przez 2 lata stosowałam jako antykoncepcję TYLKO prezerwatywę (i nawet taką z portfela) i nie zaszłam w ciążę, a przecież gdyby prezerwatywa była taka nieskuteczna, to już statystycznie powinnam być w co najmniej 2 ciąży.. A tak nie jest. Inna kwestia - że w ciążę też nie jest tak łatwo zajść (od 8 miesięcy kochamy się do końca, w dni płodne i niepłodne, badania są ok, a ja nadal!!! w ciąży nie jestem).. Więc zamiast panikować po prostu włącz rozum. Pamiętaj - im bardziej się zastanawiasz 'czy mogłam zajść w ciążę?' - tym bardziej zaczynasz doszukiwać się GŁUPICH argumentów potwierdzających Twoje założenie, które z rzeczywistością ma się nijak. Jak ktoś doradził - zrób test ale TYLKO w przypadku nie pojawienia się krwawienia z odstawienia (chociaż przez stresy jakie sobie zafundowałaś, może się ono przesunąć...). I jeśli tak by się stało - to daj znać na forum - bo trzeba będzie zbadać to zjawisko, które mogłabym określić mianem CUDU!:)

Gość cztery sery
ale jesteś głupia

Gość LOLA2010**
CO ZA TĘPA DZIIIIIIIDA!!!!!!!!!!!! JAK MOŻNA WPĘDZAĆ MĘŻA W TAKĄ PARANOJE!!!! PRZECIEZ TO NIE JEST SEX!!!!! ZŁE OBRZYDLIWE PLEMNIKI TYLKO CZYHAJĄ ŻEBY WAS WPĘDZIĆ W KŁOPOTY

Gość taka jedna mama dwójki:)
dlaczego mnie obrażacie?????? dziś mam dostać okres - zawsze dostawałam rano, a tu nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jest CUD??? ja bym tego tak nie nazwała....a jedynie PECH....tylko mi mogło się zdarzyc xoś takiego ....................

to wyżej to ja tylko pod nickiem z innego forum

Gość bojabojaboja
Skoro bierzesz pigułki to na pewno regularnie odwiedzasz ginekologa, a jeśli tak, to uważam, że to z nim powinnaś rozmawiać na takie tematy, jeśli nie potrafisz, albo Twój lekarz nie nadaje się do tego - szukaj innego. Ja tego typu wątpliwości zawsze kierowałam do zaufanej lekarki. A nie do obcych ludzi z forum, którzy być może mają jeszcze mniejszą wiedzę od Ciebie, ale nie oszczędzą Ci głupich, nieprzyjemnych uwag. Fakt, że również uważam, że Twoje obawy są totalnie nieuzasadnione. Ale fachowych rad i wytłumaczenia udzieli Ci tylko lekarz i uważam, że tylko on będzie potrafił rozwiać Twoje wątpliwości i strach. A krwawienie z odstawienia nie występuje jak w zegarku. Kilka razy pod rząd może rzeczywiście wystąpić w zbliżonym czasie, ale nie musi zawsze. Nie ma na to zasady. Grunt, żeby było w wyznaczonych do tego czasie(7 dni przerwy lub tabletki placebo), ba nawet czasem się zdarza, że nie ma go wcale, a martwić się trzeba dopiero przy kolejnej przerwie jeśli znów nie wystąpi. Więc zdecydowanie za dużo i za wcześniej panikujesz. Podejrzewam, że stąd się wzięło tyle zgryźliwych komentarzy. Bo to może się wydać po prostu nielogiczne dla ludzi, którzy najzwyczajniej nie są w Twojej sytuacji i nie rozumieją Twoich odczuć. Tak więc moja rada - rozmowa z ginekologiem. Pozdrawiam.

dzięki za radę.roxmawiałam juz z ginekologiem i ten powiedział, że same tabletki wystarczą. jeju ale i tak mam stracha.jakoś dziwnie sięczuję.... jestem senna, bez energii, bolą mnie krzyże....zupełnie jak w ciąży

i jeszcze do tego mam ból jajnika lewego taki potworny...a okresu dalej nie ma

Gość do  ygyui
" to nienormalne ze mezatki truja sie jeszcze tabletkami i jeszcze mimo to panikuja. jak nie chcesz dzieci az tak bardzo to nie uprawiaj seksu to jest najlepsza metoda" Nie bądź taka mądra! Ciekawe jakbyś śpiewała np. mając 30 lat i 4 lub 5 dzieci... na pewno nie uprawiałabyś seksu z mężem już po drugim dziecku! A tak na marginesie tabletki anty stosuje się nie tylko w celu zabezpieczenia przed ciążą ale i w wielu schorzeniach jako terapie hormonalną. A to, że kobieta się obawia ciąży nie zależy ani od wieku ani od stanu.

hej. dziś robiłam test - negatywny. zaraz potem zresztą dostałam okres. dziękuję tym, którzy starali się mnie uspokoić. poradźcie proszę - jaka antykoncepcja jest dla mnie najlepsza? lekarz poradził mi jakiś pierścień do pochwy - nuvaring, ale boję się , że to wypadnie albo coś. na spiralę nie pozwala mi sumienie.