Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede mama29

jak to jest z usg?

Polecane posty

Gość bede mama29

kochane pomozcie prosze.ost okres20stycz po 35dniach dwie kreski. mialam wczoraj badanie usg i pokazalo ciaze 5tyg i 4 dni. czyli liczac z tego ze zaszlam przed ost okresem ? nie rozumiem czy to badanie jest wiarygodne?dodam ze na poczatku lutego testy owulacyjne pokazaly owulacje i tego dnia sie wlasnie staralismy. kolejne pyt, zapomnialam z wrazenia zapytac lekarza- czy mogl on widziec juz na takim etapie czy ciaza jest pojedyncza czy mnoga? moze dlatego ze tak duzy pecherzyk to moze wiecej niz jedno? wielkosc to 7 mm. prosze pomozcie

Gość bede mama29
prosze podpowiedzcie

wszystko sie zgadza :) owulacje mialas ok.11-12dc, normalnie powinna byc 14-15 dc. lekarz liczy ciaze od ostatniej miesiaczki, ale z załozeniem ze owu przypada 14-15 dc,wiec u ciebie teoretycznie okres się przesunął do tyłu. pogmatwane to wszystko ale naprawde nie masz sie czym martwic. a to czy ciaza jest pojedyncza mozna stwierdzic dopiero wtedy gdy bedzie juz widoczny zarodek- lub zarodki.

Gość baśka 88 75
wg mnie usg ciaze uznalo za starsza bo jest duzy pecherzyk. wiec termin porodu i wiek ciazy z usg jest niewiarygodny bo to sie co chwile zmienia. co do 2 pyt to nie wiem. mysle ze lekarz by powiedzial..a ktory to tydz od pierwszego dnia ost miesiaczki??

oj, Kochana, nie wiem co powiedzieć. Ja miałam okres 11 stycznia, teraz jestem w 5/6 tygodniu. w 3 tygodniu pecherzyk był 13 mm, a dzisiaj dopiero zobaczyłam plód i mikroskopijne serduszko...

Gość baśka 88 75
ja w 6/7 tyg mialam pecherzyk równy 0.76cm czyli 7,6 mm.

Gość baśka 88 75
sorry juz to byl plód bo tez bilo serduszko. ale gafe szczelilam ;/

Gość bede mama29
noo ost okres 20 stycz a wczoraj powiedzial ze to 5 tydz i 4 dzien i ma 7 mm jak policzzylam to zaszlam ok 4 dni pr

Gość bede mama29
a ost cykl byl 32 dni

Gość bede mama29
do przed ost wypowiedzi-ucielo mi, policzylam ze zaszlam ok 4 dni przed ostatnim okresem.