Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akka_loda

odszkodowanie, co robić?

Polecane posty

Gość akka_loda

Jestem w gimnazjum, jakiś czas temu na lekcji wf ktoś mnie podciął i się ostro wywaliłam, oczywiście nauczycielka była zajęta "sobą" a raczej gadaniem z inną babą. Zignorowałam to i ćwiczyłam dalej, z tym, ze ból w nodze sie nasilał. Byłam u lekarza - ostre zwichnięcie. Szyna założona, dwa tygodnie w domu - super. A w szkole... nikt mi nie chce dać odszkodowania! a po lekarzach sie nabiegałam, rodzice też, za darmo to wszystko nie było i teraz ja cierpie a oni mają to gdzieś. W przepisach chyba jest jasno napisane, ze gdy wypadek jest na terenie szkoły a ja jestem ubezpieczona to muszą mi wypłacić odszkodowanie bo są za mnie w tym czasie odpowiedzialni. Iść do nich z jakimś kodeksem i udowadniać? czy odpuscić?. Rodzice też są nieźle wkurzeni a dyrekcja i nauczyciele cały czas się wykrecają, ze powinna była uważać itp. Co to za czasy są ;/

Gość odszkodowanie wypłaca
towarzystwo ubezpieczeniowe, w którym jesteś ubezpieczona. Starać się o to możesz po zakończeniu leczenia , wtedy lekarz orzecznik ustali jaki stopień trwałego kalectwa masz po tym urazie i za każdy procent dostaniesz odszkodowanie. Jego wysokość zależy od sumy na jaką jesteś ubezpieczona, z reguły są to niewielkie kwoty, więc nie licz na jakąś kasę, no może na waciki :)